Nu vă supăraţi, am şi eu vaca bolnavă…


Pentru că în ţara asta toată lumea se pricepe la politică, la fotbal şi la medicină, nici eu nu mă dezmint, cel puţin în ultima privinţă. Ah, nu m-am tratat dintotdeauna după ureche, întâi am mers la doctor, dar după ce am fost cobai şi am îngurgitat toate hapurile posibile şi imposibile produse de medicina alopată, am ajuns la concluzia că pot să mă tratez la fel de bine (adică degeaba) şi cu leacuri naturiste. Nu regret decât nişte antiinflamatoare mişto, care-mi dădeau nişte halucinaţii de mamă, mamă… Ca atare, în ultima vreme am început să mă tratez la domiciliu, urmând sfaturile experte de pe internet ale unor persoane care, paradoxal, deşi nu stăpânesc nici măcar gramatica de clasa a IV-a, au opinii medicale avizate. Când toate smacolinele alea pentru dureri de şale au încetat să-şi facă efectul, încet-încet, am virat de la regnul uman spre cel animal, la recomandarea unei doamne de pe internet care mi-a inspirat încredere din prima: “V-ă da-ţi cu ia dimineaţa şi seara şi v-ă trece ântro săptămână.”. Odată depăşit momentul jenant în care l-am minţit pe farmacist că am calul bolnav, acum deja mă duc la clinica veterinară ca la mine acasă. După ce l-am vindecat pe Surelu’, mi s-a îmbolnăvit Crăiţa şi am schimbat unguentul. În timp, am constatat că produsul e cu atât mai concentrat cu cât animalul e mai mare, deci nu vă duceţi să cereţi creme pentru pechinezul vostru artritic, ci direct pentru cai şi vaci, dacă vreţi să simţiţi ceva îmbunătăţiri. În ultimul meu raid la farmacie, am mai făcut o descoperire epocală, de care abia aşteptam să profit, dar, din păcate, în drum spre casă m-au agăţat nişte prietene şi încă n-am apucat să-i aflu efectul, dar promit să vă ţin la curent.

Oano, un’ te duci? Hai la mine, la o cafea, stăm şi noi ca fetele la o bârfă mică.

Mă, nu pot, am treabă multă…

Am minţit, una din ele mă scoate din minţi, e genul ăla de snoabă proastă şi figurantă căreia îi pute totul. Din păcate, n-am avut nicio şansă şi iată-mă la o cafea cu “fetele”. N-am vorbit prea mult, fiindcă mi-era teamă c-o s-o fituiesc pe “pisi” şi riscam să le stric feng shui-u’. Da’ şi când am vorbit…

Auziţi, fetelor, am o problemă. În ultimul timp mă cam doare spatele. Ştiţi ceva eficient?, s-a pisicit ea.

Gata? V-a luat doar cinci minute să vă tocaţi bărbaţii şi acum vorbim de alifii?

Hai, Onuţa, nu fi răuţă (auzi, răuţă!), că ştii cât te iubesc (da, ca vitriolu’-n ochi!) şi nu vreau să mă supăr pe tine…

Mă uităm la ea şi la unghiuţele alea ale ei de 10 centimetri şi-mi venea să i le întorc pe dos.

Da, ştiu ceva foarte bun, dar mă îndoiesc că o să foloseşti tu…

Ce? E ceva scump? Că ştii că la mine nu contează banii.

Ia notează acolo: Osteocicatrat şi Equagel.

Ce sunt astea, că n-am auzit?

Sunt nişte alifii de uz veterinar, pentru pisici, câini şi cai…

Tu faci mişto de mine!

Nu fac deloc. Mie mi-au folosit.

Păi şi n-au contraindicaţii?

Mă, io n-am păţit nimic. E adevărat, mai latru din când în când pe la uşă când sună soneria…

S-a uitat la mine circumspectă, dar a continuat:

Ah, şi mai am o problemă… De la o vreme, îmi iese un coş oribil în frunte. Zi şi tu, la vârsta mea! Ce să fac?

Există o cremă şi pentru astea, dar ştiu doar din auzite… Mibazon se numeşte. Cică face minuni, inclusiv la hemoroizi. E pentru vaci, o să fii mulţumită de ea.

Pisi” era să crape acolo, dar era prea disperată de buboiul din frunte, aşa că a continuat:

Cum pentru vaci? Păi şi cum se foloseşte? Aşa, de curiozitate, nu că mi-aş lua…

Citez din prospect, poate te ajută: “Se masează ugerul şi nu se mulge timp de 24 de ore”.

M-a salvat explozia de râs, aşa că m-am pregătit să-mi fac ieşirea din scenă. “Pisi” încă oscila, nu ştia dacă să se supere sau să râdă. Pe de altă parte, îşi notase tot cu conştiinciozitate.

Fetelor, eu am tulit-o, am treabă. Mi-am luat un şampon nou, senzaţional, şi trebuie să-l încerc.

A învins curiozitatea.

Ce şampon?

Exact ca în reclama aia stupidă la Perwoll, am scos din geantă sticluţa şi le-am dat-o. Au citit în cor:

4PETS, şampon pentru cabaline.

“Pisi” a îndrăznit timid:

Şi e bun?

Ihahahahahaaaaa!

Pot să jur cu mâna pe inima că “pisi” a dat buzna la farmacia veterinară în secunda doi şi şi-a luat de toate. Parcă o şi văd masându-şi… ugerul cu Mibazon, ca să-i treacă buba purulentă din frunte.

Sampon cai

36 de comentarii

  1. Cu gelul ăla pentru cai m-am dat şi eu cînd am înţepenit de spate.Unguentul ăla plus masajul m-a ridicat la verticală, ca stăteam aplecat de parcă am pierdut ceva foarte important şi mă uitam pe jos după el.
    Deci e bun şi nici n-am nechezat după aia.
    Acuma, dacă ai pielea sensibilă e posibil să te cam ardă şi să se înroşească o vreme.
    Sper că nu e pentru zonele expuse la vedere.
    Succes!
    Si oricum, decît aberaţiile pe care le comercializează acum farmaciile, mai bine alea pentru cai.
    E drept, eu n-am încercat din aia pentru vaci.Mi-ar fi cam greu să-mi găsesc ugerul…

    Apreciat de 1 persoană

    • Ahahahahahaaa! Ma fac de bafta pe-aici prin „uzina”, ca nu vrei sa stii cum rad cand ma apuca…
      Si eu le folosesc de ceva vreme, doar samponul de cai nu l-am folosit inca. Promit sa postez o poza-martor cand mi-o creste coama! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Pe vremea tovarăşilor am folosit împotriva mătreţii Bromocet.Tot o chestie pentru animale.
        După ce l-am folosit n-am mai avut mătreaţă, în plus părul îmi era sănătos.E drept, aveam grijă să nu mă dau pe tot corpul, că nu ştiam ce se poate întîmpla.

        Apreciat de 2 persoane

  2. M-ai dat gataaa de atita ris! Chestia cu Equagelul nu e de ris! Mai stiu doua (!) persoane care l-au folosit cu maaare succes dar care , culmea, nu trag inca masinile dupa ei si nici nu maninca exagerat de multe verdeturi. Inca. Cit despre veterinari super, sa stii ca avem in cartier o multime…. Decit „doftoroaiele” de pe net, mai bine veterinarii ca sunt mult mai blinzi, umani si stiutori de carte! Miauuu!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Multumesc pentru buna dispozitie! 🙂

    Dar marturisesc si asta nu are legatura cu 1 aprilie, ca mibazonul l-am testat pe un deget infectat care nu mai imi trecea. O prietena care are pisica mi l-a dat. L-am incercat la disperare. In logica mea inginereasca mi-am spus ca un antibiotic 3 in 1 cu spectru fooooarte larg si cantitati soc, poate va fi bun. Si culmea ca a functionat.
    Dupa doua zile infectia mea trecuse! Si nici nu s-a petrecut vreo mutatie sa incep sa inteleg limba pisiceasca sau sa incep propozitiile cu „miau”! Ce sa-i faci! Uneori trebuie sa-ti asumi si niste riscuri! 🙂

    O zi minunata si o luna aprilie vesela, vesela! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • La fel si tie, Suzana! 🙂
      Acum, lasand gluma la o parte, chestiile astea functioneaza pentru ca, asa cum spuneai si tu, au o concentratie mult mai mare decat cele de uz uman. Asta-i tot „secretul”… Pe mine, de exemplu, Osteocicatratul, cel pentru caini si pisici, m-a pus pe picioare cand am avut o criza crunta de sciatica. Paradoxal, m-a transformat din patrupeda in bipeda. :)))

      Apreciază

  4. Io te cred şi fără dovezi dar nu m-ar deranja o poză „before and after”. Fără sunet, că un nechezat neanunţat poate face ravagii dacă am căştile la volum maxim.
    Oricum, mă bag la turmă şi sunt dispusă să încerc şi eu că un şampon bun pentru-o coamă-n vânt e binevenit oricând.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Trebuia sa fii „de gasca” pana la capat si sa-i recomanzi si niste Frontline; nu miroase a parfum frantuzesc dar fereste de purici si capuse, ca tot a inceput sezonul iesirilor la iarba verde. Si iarba verde chiar ii e necesara, ca, daca tot maseaza ugerul, macar sa dea un lapte de calitate…
    Eu practic si metoda inversa, adica imi tratez animalutele bolnave cu medicamente pentru sugari!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Corect! Si eu am folosit Mibazon. E un unguent de culoare galbena. Am avut o eczema la piciorul drept. Calcasem din neatentie intr-o balta murdara si fermentata in caldura soarelui. Pana acasa am mers ud leoarca la picioare. M-am spalat, dar dupa o vreme mi-a aparut eczema. Niciun unguent de uz uman nu m-a vindecat. Mibazonul l-am folosit chiar la recomandarea unui dermatolog. Si m-a vindecat. Medicamentele pentru vite si cai sunt puternice si eficiente atunci cand cele pentru uz uman nu mai sunt eficiente.

    Apreciat de 1 persoană

    • Prima dată când am scris despre asta, am făcut-o cu oarecare jenă și reținere (mă gândeam că o să mă creadă lumea înapoiată), dar, în același timp, convinsă că am descoperit gaura din macaroană. 😃 Am fost șocată să descopăr că, de fapt, eram ultima care aflase despre cremele-minune.

      Apreciază

  7. Iar pentru inflamatii ale picioarelor, avand drept cauza transpiratia sau substantele din piele incaltamintei, este absolut uimitor de eficient tratamentul cu Asocilina! E tot pentru uz veterinar. Nu e poanta! Un vecin care a fost maior in armata, administra militarilor cu eczeme provocate de bocancii cazoni, aproape exclusiv tratamentul cu Asocilina. Si medicul unitatii recomanda la fel.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu