V-aţi citit horoscopul azi?


Ceainarie

Stăteam aşa, cu ochii în tavan, într-o stare de prostraţie vecină cu letargia, şi-mi ieşea al naibii de bine. Cred că într-o existenţă anterioară, nu prea îndepărtată, asta făceam – nimic, altfel nu pot să-mi explic lenea patologică ce mă cuprinde, din senin, în orice moment al zilei. Din păcate, cred că planetele nu erau aliniate tocmai bine în zodia Gemenilor, că mi-a sunat telefonul. Luuuung. Persoana de la capătul celălalt al firului nu s-a lăsat însă intimidată de lipsa mea de entuziasm:

Oano, ce faci? De fapt, ce să te mai întreb, că ştiu: nimic! Hai că ţi-am făcut program pentru mâine. O să-ţi placă sigur.

Cuprinsă de cele mai negre bănuieli, am obiectat:

De data asta, ce mai e? Ai găsit pe undeva statui de pe care trebuie curăţaţi găinaţii de porumbei, nişte ciungă de râcâit cu şpaclul de pe aleile din parc sau arteziene de desfundat? Vreun concurs de poezie fără rimă sau vreo seară de limbo la clubul pensionarilor?

Şi ca să vedeţi că am fost pe-aproape, era o seară de astrologie. Unde? Într-o ceainărie. Ceaiul, moartea mea… Dar m-am dus, ce naiba era să fac? Trebuia să-mi aflu viitorul, deşi nu cred că mai erau prea multe de aflat din vreme ce am avut curajul să plec la drum cu maşina alături de prietena mea “spaima şoselelor”, zisă şi Niki Lauda. M-a asigurat că făcuse deja un drum de recunoaştere cu o zi înainte, deci cât de greu era să ajungem pe strada Luigi Cazzavillan? Iată-ne, aşadar, în maşină…

Fetiţă, eu nu mă bazez pe memoria mea, mai bine pune GPS-u’!

Gata, l-am pus! Hai că până la Cişmigiu ştie orice prost să ajungă, inclusiv eu, doar am lucrat doi ani în zonă.

Şi am ajuns. Până în Popa Tatu au mai fost doi paşi, dar, la naiba!, pe străzile alea par să se fi strâns toate indicatoarele cu sens unic din Bucureşti.

Fetiţă, proasta asta tot o ţine cu “acum faceţi la dreapta”. Tu nu vezi că am intrat deja în curtea unui om şi într-un sediu de bancă?

Eu, de colo:

Bă, dacă-ţi zice să faci dreapta, tu fă dreapta, că ajungem noi undeva…

Auzi, ţie nu ţi se pare ciudat că e a treia oară, în mai puţin de cinci minute, când îmi arăţi clădirea în care ai lucrat tu?!

Am făcut stânga şi am început să citim numele străzilor. Eu pe partea dreaptă, prietena mea pe stânga. La un moment dat, am realizat că înainte nu se uita nimeni. În ultima secundă am răcnit din toţi rărunchii şi un nenorocit care nu-şi citise horoscopul în ziua aia – că dacă şi l-ar fi citit n-ar mai fi ieşit din maşină cu spatele pe partea şoferului – a scăpat la mustaţă de cumpăna vieţii lui. Aş fi vrut să fi reţinut cum am ajuns pe strada Luigi Cazzavillan, dar eram în stare de şoc…

Gataaa! Uite ceainăria chiar aici! Hai, soro, dă-te jos, nu te mai bâţâi în scaun, că am oprit muzica! Şi ce eşti aşa de albă la faţă?

Odată aşezate la masă, am mai aşteptat vreo oră să înceapă evenimentul. Între timp, o fătucă ne-a pus să tragem nişte bileţele. Pe-al meu scria: “Nu-ţi pune restricţii!”. Nu ştiu la ce se referea, dar mi-am luat repede ceva de băut şi o felie de tort, le meritam pe deplin. În fine, a venit şi astrologa, şi lumea a scos la iveală, conştiincioasă, pixuri şi agende. Am primit şi noi câteva foi şi…

Oano, scrie tu!

De ce, dragă, ai scurtă la mână?

Nu, dar ştii că eu nu văd…

Ciudat că-mi spunea asta tocmai prietena mea care mă adusese cu maşina până acolo, dar m-am conformat. Trei ore a durat toată povestea şi aş vrea să vă spun despre ce-a fost vorba, dar habar n-am, că eu doar am luat notiţe.

Auzi, la Gemeni, în mai, bani daţi pe sănătate. O fi pe 7 mai, că cică în ziua aia Racii trebuie să fie atenţi la accidentele auto!

Ce vrea să zică asta cu revelaţii dureroase şi ce sunt alea nodurile lunare? Fetiţă, mie nu-mi mai place, eu vreau acasă!

Stai aici şi meditează, că acuş devine Mercur retrograd şi ai sfeclit-o!

Când deja făcusem scurtă la mână, a venit şi pauza de ţigară şi astrologa ne-a spus, în particular, că Gemenii şi Racii mai au de tras până în septembrie din cauza provocărilor, a lipsei de perspectivă, a mersului împotriva vântului… Ne-am bucurat mult, ce să zic?! Pe urmă, a avut loc o dezbatere interactivă privind blocajul provocat de însingurare şi consecinţele lui. Păi… consecinţele lui eram chiar noi, două zâne aflate la zece jumate seara într-o ceainărie, cu karma şi dharma făcute praf. S-a terminat în sfârşit şi ne-am îndreptat spre maşină, mai ezitante ca niciodată.

Auzi, fetiţă, ce zicea madam asta la Raci cu accidentele alea? Parcă erau în mai, nu în aprilie, nu? Că eu las maşina aici şi mă întorc s-o iau pe 12, când a zis că e ziua aia de restabilire a ordinii de după haos.

Nu ştiu, dar cred că e mai bine acum, cu Jupiter retrograd, decât cu Marte şi Mercur în mai. Hai, dă-i bice!

Am pornit cu 30 la oră şi cu ochii-n patru. După nici 300 de metri, poliţia! Ne-au tras pe dreapta. Ale naibii astre! Ia uite ce repede ne-au lovit provocările şi adrenalina! Prietena mea, spăşită, dădea explicaţii:

Ştiţi, ne-am rătăcit pe străzile astea, de-aia mergeam aşa de încet.

Doamnă, când v-am zis că sunteţi un pericol nu la asta m-am referit. Dumneavoastră aţi observat că aveţi farurile stinse?

În momentul ăla, n-am mai rezistat, am izbucnit amândouă într-un râs isteric.

Doamnă, dumneavoastră aţi consumat băuturi alcoolice?

Nu eu, doamna!, a arătat prietena mea spre mine, râzând şi mai tare.

Până la urmă, de fapt, cred că aia a fost singura noastră zi cu ajutor de la destin şi uite cum am consumat-o pe toată aiurea… Poliţistul ne-a iertat, dar am mai făcut o jumătate de oră până acasă, cu viteza melcului şi cu avariile puse, ca să nu ne provocăm soarta.

Pe această cale, aş dori să vă avertizez că, deşi se apropie perioada aia de risc maxim pentru şoferii Raci, prietena mea continuă să conducă. Dacă vă ştiţi cu “bube” în horoscop, traversaţi, vă rog, cu atenţie! De obicei, apare din senin…

56 de comentarii

  1. Boooooon!!! Ești intr-o zodie cu fie-mea (zgubilitică mică) si zodie de aer ca mine, deci ” niște ariene, domle, niște ariene” zicea mamaie( Dumnezeu s-o odihnească) după ce-i povesteam uneori cum sta treaba cu zodia mea, de aer(balanță😂) iar si iar(biata bătrână ce să ințeleagă din prostiile cu zodii, dar trebuia sa ma suporte in vacanta de vara saraca😂)

    Apreciat de 1 persoană

  2. Niki Lauda e personaj de personaj. Da, e bine să fii pe altă stradă când prestează şoferie, dar tocmai ăsta-i farmecul. Cu sau fără GPS. Şi-aşa bate câmpii de multe ori. GPS-ul, nu personajul.
    Rețin şi chestia cu Racii. Până în septembrie e cooperativa munca în zadar. Nimic nou sub soare, Racii au ceva cu vântul şi tot împotriva lui se deplasează. ☺

    Apreciat de 1 persoană

    • Ohooooo, cata dreptate ai, Cristian! Niki a mea e inepuizabila, am atatea povesti cu ea, ca pot sa dau si la altii, asadar sa ne punem bine cu ea, zic. 😀
      Deci sa inteleg ca esti Rac. Nu-i nimic, pana in septembrie o sa vaslim impreuna impotriva curentului. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  3. :)) Pe mine ma intereseaza daca astrologia asta e valabila si mai la nord asa. Mereu ma intreb. Daca da, dati-va din cale ca va calc!! Pana se restabileste ordinea din haosul asta creat de astrologul vostru 😉

    Apreciat de 1 persoană

  4. Dacă îți trimit pe mail numărul de mobil, îmi zici și mie zilele când pleacă pe traseu Niki Lauda, ca să las mașina în parcare?!?
    Horoscop, zodii… nu știu ce să zic. Unu de peste ocean, zicea ceva ce-mi cade la fix: „Eu sunt Leu si leii nu cred în tâmpeniile astea astrologice!” Restul este ff bine!

    Apreciat de 1 persoană

    • Absolut! Nu pot sa risc sa raman fara tine, si-asa suntem putini pe-aici. :))
      Apropo de zodii, nici eu nu ma omor, dar ma omoara altii cu ele. Pe scurt, printre altele, sunt si Mama Omida a revistei unde activez. Din pacate, nu pot vorbi despre asta, fiindca ulterior imi va fi imposibil sa las martori. Altfel, iti promit eu ca saptamana viitoare o sa ai horoscopul bun!

      Apreciat de 2 persoane

      • Same here! Actuala sotie a unui fost a tras concluzia ca sunt o curva avand in vedere ca sunt Sagetator =))) O prietena care se afla la momentul respectiv in aburii lui Bahus mi-a declarat ca sunt razbunatoare, ca asa sunt Sagetatorii. Trebuie sa specific ca pana in ziua de azi nu am prestat razbunari (gen arma prostului?), dar daca scrie la horoscop… 😀 Cel cu care am stat mult prea multi ani imi explica ca (cacofonie foarte intentionata) Sagetatorii si Scorpionii nu se inteleg bine in cuplu. Trecusera ceva ani de relatie si pana la urma am zis sa nu il mai contrazic :))
        Oricat au incercat sa ma converteasca, in continuare horoscopul mi se pare strict o sursa de amuzament, nu vreun fel de ghid explicativ al persoanelor sau al destinului. Te admir ca ai rezistat la asa ceva.

        Apreciat de 1 persoană

      • Sunt total de acord cu tine, Teodora. Sincera sa fiu, nu mi-am ales nici prietenii si nici partenerii in functie de zodie, dar cunosc persoane care fac asta si care programeaza chiar si nasterea copiilor in cine stie ce zodie „buna”… Mai multe nu zic. :))
        O, da, am rezistat eroic cap-coada. Asta e una dintre calitatile (sau defectele) mele majore, am o rabdare infinita, cred ca de-aia sunt compatibila cu toate zodiile. :))

        Apreciat de 1 persoană

  5. Bine ca ai ” revenit ” ! Am inteles faza cu curatenia, dar totusi, pe noi cui ne lasi? 🙂 La faza cu: ” Hai, soro, dă-te jos, nu te mai bâţâi în scaun, că am oprit muzica! Şi ce eşti aşa de albă la faţă?” am crezut ca mooor! Oricum prietena ta este o super tipa si cu siguranta are simtul umorului! Este a doua faza pe care ne-o povestesti si constat ca sofeaza in continuare la fel de bine! Cat despre tine draga mea, constat ca adori sa traiesti periculos, se vede ca iti citesti horoscopul 🙂 🙂 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Bine v-am regasit, mai Ancuto! Sa stii ca m-am straduit sa apar mai repede, dar n-a fost chip sa ma adun sub nicio forma…
      Da, asa e, Niki Lauda a mea e o figura, dar o iubesc mult, e o tipa de toata isprava si n-as schimba-o pentru nimic in lume cu un sofer responsabil, ca prietena o sa-mi fie oricum toata viata. :))

      Apreciat de 1 persoană

  6. Uelcam bec!!! Deja nu mai rezistam fara tine… Mai ales ca sunt intr-o tara/ casa straina si ajung greu la net – am tot intrat pe blog fara succes. Imagineaza-ti bucurie pe mine azi!!!! Te pup si tine minte chestia cu astrele -surad/ rad/ mor de ras (ca sa nu scriu altfel)…

    Apreciat de 1 persoană

    • Heeeeei! Bine te-am gasit! 🙂 Ma bucur mult ca ai scris, si eu m-am gandit la tine… Apropo, recent mi-am amintit de povestea ta din Anglia cu mielul cu jeleu de menta. Doamneeee ce-am mai ras cand ai istorisit-o… Trebuie neaparat s-o scrii intr-o zi! 🙂
      Stii doar ca eu sunt mama horoscoapelor, asa ca nu putea sa-mi scape aia cu astrele se pi… pe ele de ras. In ceea ce ma priveste, surasul e prea putin. 😀

      Apreciază

  7. Bună dimineața, către această cinstită adunare!!
    Îmi place de voi de-nu-mai-pot! 🙂
    Dar probabil că asta știți deja – anume că sunteți deosebiți. Toți.

    Așa…
    Păi să vă zic de ce m-am gândit să vă scriu: nici eu nu credeam în astrologie, mai ales după ce mi-a făcut o astrogramă o persoană peste care numai eticheta de astrolog nu se potrivea.. Da” știți cum? de-loc!! 🙂 !! Ba chiar îmi zicea niște chestii de se băteau cap-în-cap, de mă durea capul…

    Și pentru că sunt Leu, și pentru că Leii nu cred în ce fac alții, cum zice cineva aici mai sus (că el știe să facă muuult mai bine singur! orice! – sic 🙂 ) și pentru că și mie mi se păreau niște tâmpenii de maaare clasă tot ce spun astrologii în revistele mondene și în mass-media, mi-am zis: ia să văd eu ce fac ăștia pe-acolo, să mă lămuresc odată!

    Și uite-așa, m-am apucat eu de astrologie, acum vreo 7 ani, m-am făcut astrolog și de-atunci o tot învăț..
    Și o tot învăț nu pentru c-aș fi eu mai tare de cap sau c-aș fi prea bătrână pentru învățat – și aci e momentu” să vă zic că am șaijdoi de ani (62 🙂 ) – ci pentru că am contatat că funcționează!

    Dar nu funcționează informațiile (am scris inițial ”prostiile” dar am șters, să nu vă fac impresie proastă.. 🙂 ) care se spun în mass-media (nici nu are cum să funcționeze cate o propoziție pentru mii de oameni!! ) – ci este vorba de o știință complexă.
    Bref, eu am făcut o pasiune din astrologie, în prezent fac cursuri inclusiv cu astrologi din străinătate, unde sunt facultăți de astrologie… Și practic o ramură a astrologiei = astrologie evolutivă, care la noi încă nu se prea cunoaște. Este vorba despre utilizarea astrologiei ca un instrument pentru dezvoltare spirituală personală.

    Cu astea fiind zise, dacă vă interesează subiectul, vă invit pe pagina mea de fb : Emilia Petrescu si pe pagina de astrologie de pe fb = astro-holistica.com, unde am scris o serie de articole de dezv personală combinate cu astrologie, care vă pot fi de ajutor și vă pot și înveseli. Aș fi onorată să mă vizitați.

    Vă îmbrățișez cu drag,
    Emilia Petrescu , astrolog
    0722216420

    Apreciat de 1 persoană

    • Buna sa-ti fie inima si bine ai venit pe la noi, Emilia! Ma bucur din suflet ca am dat peste un astrolog cu umor, sincera sa fiu ma cam temeam de feedbackul acestui text. 🙂 Foarte interesant ce spui tu acolo, nu am auzit despre astrologia evolutiva, recunosc ca mi-ai suscitat curiozitatea si, banuiesc, nu numai mie…
      Dupa cate vezi, am pe-aici o multime de nonbeliveri care, cu toate astea, sunt sigura ca nu s-ar da in laturi de la o experienta de acest gen, asa ca cine stie ce iese de aici? 🙂
      Acestea fiind zise, as fi onorata sa ma (ne) mai vizitezi.
      Oana, o Geamana cu ascendent necunoscut 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  8. Eu sunt rac si fi-miu e geaman, sa inteleg ca d-asta sunt planetele mereu dezaliniate intre noi? :-))) Pana in septembrie suntem cu astrele la pamant, zici? Si apoi ne aliniem?
    Mie imi place sa citesc zodiacul si unele trasaturi chiar se potrivesc.Horoscopul este o balarie din punctul meu de vedere, iar fetele alea de la tv, care ne aburesc zilnic, isi iau banii degeaba.
    Dar mi-ar placea sa imi faca si mie cineva o astrograma, asa for fun !

    Apreciat de 1 persoană

    • Mara, pai tu crezi ca Niki a mea nu mai conduce? Ba conduce, si ca ea nu e nimenea. 😀
      Multumesc, ma bucur ca ti-a placut! Personajul Nikki exista, e un furnizor inepuizabil de subiecte si, din fericire, nu se supara pe mine niciodata. Azi chiar mi-a distribuit povestioara pe Fb. Da’ si eu o iubesc! 🙂

      Apreciază

  9. Îți mulțumesc de repriza de rîs.
    Cît despre hororscop, bătălia cu morile de vînt este sportul meu preferat , pînă în Septembrie continuă…O să fiu atentă la condus, încă o dată îți mulțumesc de warning. Te pup cu drag și dor.❤😚

    Apreciat de 1 persoană

    • Cris, ce mă bucur că mi-ai scriiiis! O, da, la tine chiar se potrivește asta cu bătălia cu morile de vânt dintr-un anumit punct de vedere. 😃 Dar le-om duce noi pe toate la capăt până la urmă, ca de fiecare dată. Numa’ mâine nu-i poimâine și… vine septembrie. 😊
      Recitind răspunsurile, am constatat că am o mulțime de prieteni Raci, deci mi-a fost scris în stele! 😊
      Te pup și eu și mi-e dor de tine! ❤ you

      Apreciază

      • „Noi”,am dus o batalie pe viata si pe moarte de mai bine de cinzeci de ani,abia acum,dupa lupte crâncene,ranile încep sa se vindece,lasînd însa urmele cicatrizate,ca un legamânt vesnic al pacii instalate între noi de revelatia ADEVARULUI…HRISTOS. Doar EL,poate restaura pacea,armonia si întelegerea între „cei doi”…:)

        Apreciază

Lasă un comentariu