Siropelul


Blogul unei tipe oarecare

SiropelV-am spus cât de mult mă enervează diminutivele? Că mi se pare că sunt ca râia? Că nu le văd rostul, cel puţin nu în discuţiile între adulţi? Mă rog, mai fac şi eu excepţii, una dintre ele fiind în privinţa maică-mii, care, atunci când vorbeşte despre mine la telefon, zice “fetiţa mea”. Întotdeauna aştept urmarea cu nerăbdare, fiindcă invariabil aud: “Să vă trăiască! Da’ câţi anişori are fetiţa?”. Îi suflu: “Zi 47! Şi 1.73. Zi şi câte kile am!”. Dar mamele sunt mame şi noi rămânem copilaşii lor pe vecie, aşa că peste asta pot trece, oarecum cu duioşie. Altfel, încerc zi de zi să-mi păstrez cumpătul, dar nu reuşesc întotdeauna, pentru că mă lovesc încontinuu de diminutive. De exemplu, cu cât e mai nasoală chestia cu care urmează să te confrunţi, cu atât se încearcă îndulcirea situaţiei: “Azi o să vă scoatem măseluţa cu cleştişorul ăsta. Vă facem…

Vezi articolul original 492 de cuvinte mai mult

29 de comentarii

  1. Acuma depinde, că nu pot compara Matizul meu ( maşinuţă ) cu SUV-oacele din trafic.
    Si nici tanga-urile de-acum cu paraşutele de tetra de pe vremuri . Deci…chiloţei, nu?
    Nici fustele alea care-s pe post de cordon, că alt rol nu cred că au.Deci, fustiţe.
    Vine cîte unul de la muncă atît de obosit, că te miri că-şi mai poate ţine ochii deschişi.Nici dacă şi-ar prinde mina la uşă nu i-ar creşte pupila.Deci, ochişori- e mult spus şi atît.
    Şi ar mai fi.

    Apreciat de 1 persoană

    • Sa stii ca exista tanga si XXXL, la fel si fuste scurte. Aici nu stiu ce sa zic… 😀 Altfel, si masina mea corai, un VW 1300, era Broscuta, Gonguta, Bombonica, pentru ca era o… masinuta. Iar dimineata, la trezire, si eu am ochisori… 😀

      Apreciază

      • Nici soţiei mele nu-i plac diminutivele.Mai ales că are la servici cîteva colege care numai aşa vorbesc, că i se face pielea de găină.
        Dar cînd îi spun eu nu pare deranjată.
        M-a întrebat odată un coleg mai în vîrstă cu cine am vorbit aşa de frumos la telefon.
        Cu fetiţa mea, i-am răspuns.
        Da cîţi ani are fetiţa ta?
        E cu cîţiva ani mai tînără decît mine.E nevată-mea.

        Apreciat de 1 persoană

      • 😀 Prezeeent!, Piti, Pitus, Pitusel, Pituska…si multi pupiiiiici. ❤
        Acu', ca veni vorba, io ce sa ma fac daca am minte de copilas si acum, cand sunt babuta?! 😀 Da' la gradi nu mai vreau, ca acolo nu pot sa trag nicio tigarica, bericica, si nici nu pot sa fac nanita dupa pranzisor…. si inca ceva, nu pot sa fac cacalica decat la mine acasica! 😀 Pe bune, sunt penibila, da' nu pot sa ma schimb.

        Apreciat de 1 persoană

  2. Cred ca juniorul meu ar aprecia in mod absolut articolul tau. Numele lui se pretează la diminutiv si daca a mers pana pe la 5-6 ani, de atunci face râie cand aude ca e strigat asa de bunici, prietene de ale mele etc. . Asa a prins ciuda pe orice diminutiv. Eu mai cad in păcat. Daca zic gândac de exemplu, se activează fobia. Daca zic gândăcel, parca devin mai toleranta 😄 .

    Apreciat de 2 persoane

      • Haha! Si ai mei erau iepurași, gogoșele (obrajii dolofani), căprițe (ea nu el, Doamne ferește!). De ceva vreme meditez in ce sa transform sa nu sune cum zici tu: iepure iubit! Gogoașa mea draga! Cand ea e ca trestia… Capra ii mai spun, dar tot cu alint.
        Pt prietena mea eu sunt pisilic, iubițica. Na, si zău ca la înălțimea si vârsta mea ar merge si un madam sec :)).

        Apreciat de 1 persoană

      • :)) Norocul meu ca sunt pe aici. Dar ai vazut ca am omis „e”-ul din finalul lui madam, conotația tot de cucoana e, franțuzită. Oui, mon cher! 😜

        Apreciat de 1 persoană

      • La fostul loc de munca mi se spunea iepuras, dupa ce i-am rugat sa se uite bine la dimensiunea mea si
        sa imi explice ce fel de iepuras pot sa fie eu, mi s-a raspuns: iepuras belgian… Chiar ca sunt maricei (ca sa fiu in ton cu subiectul).

        Apreciat de 1 persoană

  3. Eu cred ca e posibil… Vad ca, mai nou, nu doar „gatuletii” se bucura. Mi-e rusine sa spun, dar uita-te la raspunsuri, putin mai sus, sa vezi ce link mi-a pus o cititoare (lady). Se poate muuuult mai rau! 😀

    Apreciază

Lasă un comentariu