Despre intoleranţă


GayMarţi. Marţi trei ceasuri rele. Primul a venit în momentul în care m-am trezit cu două nuci de cocos pe post de amigdale. Al doilea şi-a făcut apariţia neîntârziat în clipa în care m-am trezit spărgând în măsele o bombonică de-asta care ar fi trebuit să-mi anestezieze durerea de gâlci. A avut efect, altfel mi-aş fi dat seama mult mai repede că am înghiţit şi o plombă. Momentul în care a început să mă tragă curentul în gură a coincis cu ceasul rău numărul trei: dentistul. Nu mai bine mă uităm eu în calendar şi mai aşteptam o zi, două? Nuuuu! Am dat buzna, că nu-mi citisem horoscopul pe ziua de ieri.

Preţ de câteva minute m-am felicitat pentru alegere, la ora aia nu mai era nimeni înaintea mea, aşa că în cabinet bătea vânt de libertate. Toată lumea era relaxată şi făcea revista presei de scandal. În două minute, deja ascultam cu gura căscată, la propriu, ce se discuta pe-acolo. Oricum n-aveam încotro, în colţul gurii îmi atârna un aspirator de salivă, pentru puţin timp, credeam eu, dar n-a fost aşa… Dentistului i-a sunat mobilul şi s-a scuzat “doar un minut”, lăsându-mă în compania unei doamne care dădea cu mopul şi a asistentei. Cele două şi-au reluat discuţia nestingherite, eu şi balele mele oricum eram în plus.

Da, dragă, şi zi aşaaaaa! Bine le-a făcut Liana la nemernicii ăştia de homosexuali! Auzi la ei, acum vor să se şi căsătorească între ei!

Vaaaaai, tu, am fost extrem de impresionată, să ştii. Ai văzut, trei milioane de semnături a strâns cu ăştia de la… Cum îi zice? Coaliţia pentru familie. Ai naibii pidosnici, că nu mai ai loc de ei. Au început şi ăştia să-şi ceară drepturile acum!

Apoi, către mine:

Spuneţi, doamnă, n-am dreptate?

Eu, cu aspiratorul în gură:

Aaaaaaaaaaaaa! (în traducere: Să mori tu, madam, că nu mai ai loc de homosexuali pe lumea asta! Te pomeni că ţi-o fi fugit bărbatu’ cu unu’. În locul lui, şi eu aş fi fugit. Noroc că s-au găsit trei milioane de dobitoci care o să-i împiedice să-şi unească destinele!).

Vezi, dragă? Şi doamna e de acord.

Vor şi ăştia drepturi acum. Singurul lor drept e să… meargă pe burtă. Perverşii ăştia psihopaţi ar trebui internaţi. Apropo, ştii că sunt ţări unde li se permite să şi înfieze copii?

Apoi mi se adresează, inutil:

Ce ziceţi, doamnă, de asta?

Aaaaaaaaaaaaa! (Ce dracu să zic? Zic că sper ca fii-tu să-ţi vină într-o zi la uşă cu un pletos de mână pe care-l cheamă ca pe barbactu, să te facă soacră mare (sau mică) şi pe urmă să înfieze amândoi un copil de culoare cu obezitate de gradul IV pe care să-l duci tu la grădiniţă. Ah, şi de altă religie! Atunci să vezi ce-o să-ţi mai protejezi familia! Şi-atunci să vezi cum e să te loveşti zilnic de prostia şi inflexibilitatea unora ca tine!)

Cealaltă, de colo:

Eu aş propune o petiţie să fie internaţi sau arestaţi, că ăştia sunt bolnavi. Parcă nu mai sunt femei pe lumea asta, trebuie să facă sex între ei!

Ei, lasă, dragă, că sunt şi femei care se combină între ele. Nişte urâte, nişte alea… P-alea parcă le înţeleg, cine să se uite la ele decât… alte urâte?!

Aaaaaaaaaaaa! (Păi văd că la tine s-a uitat cineva şi te-ai şi înmulţit. Ar trebui să zici mersi, că aşa ai avut şi tu o şansă! Sinceră să fiu, ultimul lucru pe care aş vrea să-l văd e cum faci tu sex… straight. Nu e treaba nimănui ce face omul în intimitatea personală! În plus, te-ai gândit vreodată că nu e vorba de o dereglare psihică, ci de o condiţionare genetică şi că oamenii ăştia, de fapt, n-au de ales?)

Încă o dată zic: bravo, Liana! Dacă se face un miting, mă duc şi eu, ca să le arătăm că în ţara asta sunt şi oameni, morali, verticali, cu principii, cu frică de Dumnezeu.

Aaaaaaaaaaaaa! (trei milioane de idioţi, intoleranţi, inculţi…)

În momentul ăla, am simţit nevoia să le iau la cafteală. Anestezia m-a oprit. Tot ce am reuşit să fac a fost să-mi smulg aspiratorul ăla din gură şi să-mi scuip toată indignarea:

Ptiuuuuu!

Păi ce faceţi, doamnă, de ce scuipaţi? Degeaba v-a pus domnul doctor aspiratorul ăla de salivă?

Atât am mai putut să spun:

Sinceră să fiu, m-am cam săturat să… scuip în mine!

Foto: pixabay.com

143 de comentarii

  1. ai naibii pidosnici , a zis tipa cu mopul ? Desteapta, a naibii ! :)))) cat depre liberatetea de care ai scris, sa fie la ei acolo cum or dori 🙂 . Eu sunt un tip intelegator pana iti bagi limba in gura unul altuia, apoi, incep sa ma razvratesc. Adica , sa fie la ei in pat cu ea in orice pozitie si-ar dori-o ei :)) in rest ? numai de bine !

    Apreciat de 2 persoane

    • Pai, chief, pidosnic e un regionalism folosit cu precadere in Moldova, asa ca…
      In cealalta privinta sunt de acord, anumite chestii trebuie sa se petreaca in intimitate. Ca sa fiu sincera, n-am vazut niciodata doi gay in postura asta, in schimb am vazut destui d-ailalti pipaindu-si reciproc amigdalele cu limba intr-un mod care avea mai degraba legatura cu filmele XXX decat cu romance-ul. Indiferent de orientarea protagonistilor (gay sau straight), chestia asta ma dezgusta. Punct!

      Apreciat de 1 persoană

      • mai, eu ii vad tinandu-se de mana prin parc sau pe dupa umeri ca doi indragostiti inlantuiti in sentimente . Suntem liberi ca fiecare in lumea asta sa facem ce ne dorim in limita legilor si bunului simt, dar sa nu sara dincolo de decenta. Intr-adevar, poate nu suntem pregatiti sa -i vedem pe doi cum se gadila la omulet sau pe doua cum isi pipaie tatele langa locul de joaca al copiilor , dar putem sa fim ingaduitori cu ei. Sa le oferim intelegerea noastra mai presus ca acele concepte in care suntem inchistati de ani. Am revenit cu randurile astea ca sa stii ca sunt de acord cu articolul tau 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      • Opti draga, si daca erai de alta parere care era problema? Maine tot prieteni eram! 😉 Toti avem inca de luptat cu propriile temeri sau prejudecati. Vrei sa recunosc aici ca inca ma lupt cu mine sa nu ma tin de portofel cand se urca un tigan langa mine in tramvai?! Asta ce e?

        Apreciat de 4 persoane

  2. Eu tot nu inteleg de unde atata inversunare? Li se ia ceva de la gura Lianei Stanciu & co daca au homosexualii drepturi? Ajung sa fie mai prosti, mai saraci, mai nefericiti daca homosexualii au posibilitatea de a se casatori si a adopta copii? Se face cuiva sau societatii o mare nedreptate?
    P.S. Posibil sa ajungi si tu infierata pentru acest articol 😀

    Apreciat de 1 persoană

  3. Oana, unii nu se tolereaza pe ei si accepta, asa ca nu este o surpriza numarul mare de semnaturi si nici initiatoarea ei. Tot ea a spus, citez,,Dumnezeu este pentru mine, inaintea familiei”. Are o slaba intelegere a textelor biblice si daca acestea ii guverneaza viata, ce pretentii pot avea?! te pup! Prieteneste, bineinteles. 😀

    Apreciat de 1 persoană

  4. Io sunt mai sadică aşa din fire:
    – ăla care a spart codul Enigma al nemţilor şi a făcut posibilă câştigarea Bătăliei Angliei a fost un matematician de geniu, niţel gay. Problema e că în cazul în care câştigau nemţii, nu doar perverşii ăia nenorociţi ar fi fost exterminaţi de către măreaţa rasă ariană în funcţiune. Însă în cazul în care nu ştiau aceşti admiratori, lui Hesse şi Goering nu le-a adus nimeni la cunoştinţă că triburile germanice şi-au dat check-inul în zona central europeană niţel după ce dacii au ridicat piramidele din Egipt şi că prin metisarea lor cu nobilii romani cuceritori au produs o rasă teoretic mai nobilă şi cu ceva mai multe drepturi, aşa că îi socoteau pe români în aceeaşi oală cu slavii. Şi anume destinaţi exterminării pentru a permite arianilor să aibă o curte mare şi septică în care să îşi implementeze teoriile eugenice.
    – o serie de voievozi (unii chiar semnificativi) aparent au încercat să meargă pe două cărări după cum spun publicaţiile de scandal ale vremurilor
    – în perioada neolitică, trupele de şoc care aveau răspunderea de a proteja tribul erau formate din războinici gay de conjunctură
    şi să nu uităm cireaşa de pe tort:
    – Sparta. Mulţi dintre aceşti vajnici creştini au fost auziţi şoptind romantic ”ahu, ahu, ahu, this is Sparta!”. Şi îi dau pe spartani ca exemplu – deşi ăia erau nişte vecini extrem de deranjanţi, nu doar pentru că le răpeau băieţii ca să îi iubească ci pentru că le tăiau gâturile ca să aibă mai mult pământ. Mno. Deşi acei războinici minunaţi au reuşit semi-imposibilul să-l oprească suficient pe Xerxes şi gaşca lui cât să se mobilizeze restul de cetăţi state ale Greciei – iar în urma acestui sacrificiu eroic le putem mulţumi pentru democraţia de sorginte greacă, filozofia greacă, Legendele Olimpului, dar şi pentru faptul că Imperiul Roman a fost o structură relativ democratică, bazată pe capacitatea cetăţenilor de a accede în funcţii superioare indiferent din pizda cui au ieşit pe lume şi nu în cazul în care ar mai fi existat vreun Imperiu Roman, un imperiu bazat pe caste. Dar în absenţa unui Imperiu Roman, lumea n-ar mai fi fost binecuvântată nici cu creştinismul nici cu islamul, creştinii probabil fiind o extrem de obscură sectă iudaică. Precum cea a evreilor mesianici. Dacă n-aţi auzit de ei, căutaţi cu încredere pe sfântul goagăl. Ergo tot scandalul legat de cine în ce gaură se fute ar fi fost extrem de improbabil, religiile vechii Europe negăsind urmăritul aşternuturilor credincioşilor ca fiind o obligaţie vitală a preoţimii.
    Deci fără gay, lumea ar fi fost niţel altfel. Sau poate chiar deloc.

    Apreciat de 2 persoane

  5. Sper sa nu mi-o iei in nume de rau acum daca sunt sincera. Eu una nu am nimic cu ei, cata vreme isi vad de ale lor in privat. Pana la propaganda de care abunda planeta intreaga in ultimii ani… Nu e film fara gay, nu e tv show fara ei, pe strada defileaza si fiecare capitala ce se respecta are un gay pride parade. Nu ma leg de drepturile lor ca tot omul, din nou, zic, nu ii consider inferiori sau din alta specie. Vreau doar sa nu mai faca atata zgomot. Atat.
    Iar pidosnic, hai ca-mi place! Au asa o limba dulce moldovenii astia 😉 !

    Apreciat de 1 persoană

    • Stiu, Monik… S-a ajuns, incet, incet, la ceea ce se cheama discriminare pozitiva, ceea ce era de asteptat. Acum ai mai multe sanse sa capeti un job sau sa nu fii dat afara daca esti gay, de culoare, gras/a, bolnav de HIV etc. Noi pe aici n-am ajuns inca la faza cu drepturile, pentru ca nu le-a capatat nimeni. Pe-aici, homosexualii sunt o falsa problema, e ca si cum le-am fi rezolvat deja pe toate. Despre copiii care zac in orfelinate sau care ajung acolo pentru ca le pleaca parintii la munca, despre tigani, despre femeile batute sau despre somerii de o anumita varsta nu se face valva. Asta la noi inseamna normalitate! In schimb, se duce o lupta acerba impotriva unei minoritati care, pe aici, nu a deranjat niciodata pe nimeni… decat virtual. Despre asta e vorba, din pacate… Despre capra vecinului.
      P.S. Tie sa ti-o iau in nume de rau? Niciodata! 🙂

      Apreciat de 2 persoane

      • Pfuaaaai, Monik, cum sa nu te califici? Chiar dimpotriva! Tu, acolo, ai o alta perspectiva, care noua ne lipseste, din varii motive, si am avea cate ceva de invatat de la tine. Orice discutie argumentata si inteligenta devine constructiva, chiar daca este in contradictoriu. Pai cum ar fi sa scriu despre intoleranta si sa le bag pumnul in gura celor care comenteaza? 🙂 Si-apoi, noi, pe aici, nu ne-am contrazis… E firesc ca nu toti sa vada lucrurile in acelasi mod. Asa ca, te rog, ramai pe pozitii! 😉
        P.S. ❤ you

        Apreciat de 1 persoană

      • Multam pt votul de incredere :). Nici prin minte nu-mi trecu ca te lezez pe tine… Sau ca ne luam la paruiala 😆. Nu mi-e teama nici de discutii in contradictoriu, dimpotriva, ma stimuleaza si uneori ma prind mai mult decat as dori. Ma declar neinformata pentru ca nu sunt absolut deloc la curent cu ce promoveaza media din tara nici cu lumea mondena. Oarecum m-am desprins pentru ca nu imi imbogateste cu nimic viata. As putea sa arunc un ochi pe stiri pe net, dar nu vreau, iar la tv nu ma uit absolut deloc. A nu se intelege ca sunt total deconectata. Dar sunt foarte selectiva. Timpul meu e pretios.
        Pot continua sa imi sustin parerea, de ea nu ma dezmint. Dar la modul general, fara a cunoaste impactul direct ce l-ar avea acest fenomen in tara. Aici ca si acolo, parerile sunt impartite. Unii sunt mai toleranti, altii dominati de prejudecati. Altii neutri. Ai vazut ca mass media e plina de propaganda. Asta nu mai neaga nimeni… Sau de discriminare pozitiva, mai nou. Genetica ne explica ce si cum. Istoria ne povesteste o gramada. Totusi cei care sunt de partea mea a baricadei, nu sunt moral sau sufleteste pregatiti sa imbratiseze aceasta noua societate. Personal, nu am nici un prieten gay. Nu i-as considera ne-oameni. Dar paana acum nu am cunoscut personal persoane cu alta orientare sexuala.
        Ca sa ai idee de ce mai aud pe aici, sa fiu vocea unui grup restrans din strainatate, ca nu pot detine adevarul absolut, unii sustin ca nu e corect sau moral pentru copilul sosit intr-o astfel de familie sa creasca cu niste principii limitate de imaginea ce o are in familie. La cealalta extrema sunt ceilalti ce spun ca mai bine ca se afla (copilul) intr-o familie iubitoare si ca are stabilitate.
        Uite un exemplu, mor dupa serialul Modern family. Nu gasesc nimic nefiresc in el. Eu. Cat de toleranta sunt insa, inca nu am de unde sti, daca chiar m-as confrunta cu situatia. Altii din anturaj sunt absolut iritati si nu trec peste ideea ca promoveaza un cuplu gay ce adopta copii de prin Vietnam. Nu sunt oameni ingusti la minte, sunt chiar sclipitori, reusiti, insa cu limita tolerantei foarte jos. Ceea ce numesti ignoranta, intoleranta, lipsa de perceptie a societatii sau cum vrei tu, eu numesc doar opinie personala si atata timp cat nu alearga sa semneze petitii, sa militeze impotriva acestei comunitati sau mai stiu eu ce, pentru mine nu sunt niste idioti ce refuza sa accepte ceea ce genetica explica in ultimul timp, ci doar persoane cu opinii diferite. E loc pentru toti, de ce nu si pentru opozitie 😉 ?!
        Valeu, lung mesaj. Intra?!
        Aaa si inca ceva. Eu ca parinte, ma tem usor ca dicetea aceasta spre toleranta ar putea avea si un efect nu nociv , dar macar nedorit. Stii cati experimenteaza cat sunt tineri si nepregatiti doar pentru ca se insista agresiv zic eu in unele medii sa accepti ca e normal sa ai si alta orientare sexuala? Dintr-o data apre cool sa fii fata si sa ai o girlfriend in liceu sau incerv. Pana generica intra in rigoare 😜, nu ajung acesti copiii sa fie dezorientati?! Si asta stiu din sursa sigura. Eu zic ca mesajul tolerantei poate fi uneori prost inteles.
        Tot te iubesc!

        Apreciat de 1 persoană

      • Si eu pe tine si-ti respect opinia! 🙂 Iti multumesc ca ai scris atat de mult, e important orice feedback, cu atat mai mult cu cat vine de la cineva care traieste intr-o societate atinsa de mult de civilizatie. Asa cum spuneai si tu, atat timp cat opinia personala nu se transforma in vanatoare de vrajitoare, mai exista speranta.
        ❤ you 2! 🙂

        Apreciază

      • Cred ca m-am bagat intr-o discutie ce ma depaseste, Ioana. Nu ca nu as fi familiara cu conceptul de care amintesti ( e asa de propagat ca ne nastem acum cu el de gat!), dar pentru ca ajung sa constat ca nu sunt deloc la curent cu fenomenul din tara. Doar ce a mentionat Oana acum cu stilul ei inconfundabil. Asa ca, ma retrag.

        Apreciază

  6. Eu cred ca tine totul de bun simt. Multi dintre cei care au semnat au fost indemnati de preotul din parohia lor, multi nu au inteles despre ce este vorba, deci este vorba de ignoranta combinata cu intoleranta. In rest, pot sa spun ce mi-a zis un prieten atunci cand s-a discutat subiectul: mai multe femei disponibile pentru barbatii interesati.

    Apreciat de 1 persoană

    • :))) Ioana, din pacate, chestia asta nu se rezuma doar la gay – discriminarea se manifesta fata de orice fiinta care nu corespunde „standardelor”. Esti gras, esti slab, esti femeie, esti tigan, si lista poate continua, esti altfel! Te trezesti discriminat si culmea e ca, in timp, ajungi sa crezi ca e normal sa fie asa.

      Apreciază

    • Nici eu n-am cum sa ma upgradez. 😀 Evident, si eu prefer varianta clasica. 🙂 Dar continui sa cred ca e loc pentru toti sub soare, macar in privinta asta. Sincer, cunosc persoane gay cu prietenia carora ma mandresc. Admiratia mea fata de ele nu are nicio legatura cu preferintele lor in materie de sex. Si, da, sunt foarte sigura ca ar putea creste si educa excelent un copil fara sa-i induca porniri nesanatoase (cum afirma unii cretini).

      Apreciat de 2 persoane

  7. Am sperat în străfundurile 😀 sufletului să citesc că nenea stomatologul s-a întors spunând la telefon un „şi eu te iubesc, Gigeleee!”, m-aş fi răcorit.
    Mda, ce să zic, bine că sunt ei, ăştia de dau cu pumnu’-n masă, perfecţi. Să fie. Eu nu-mi permit să fiu perfectă, am o tonă de defecte aşa că-n limitarea mea, nu pot decât să spun că nu-i pot judeca şi nici nu stau să scormonesc în aşternuturile lor. Gata, tac.
    N-a venit nimeni până acum să urle pe aici? Mă miiiir 😀

    Apreciat de 2 persoane

  8. Am iesit mult prea recent dintr-o situatie demna de Evul Mediu pentru a ma mai mira prostia si intolerantza referitoare la homosexuali. Am singurul copil din clasa retras de la ora de religie si am fost infierata si discriminata de catre ceilalti parinti si chiar de invatatoare. Iar de la ultima sedinta cu parintii am iesit in aplauzele aproape unanime ale parintilor. Indraznisem sa o intreb pe invatatoare de ce ii agreseaza (fizic si verbal) pe copiii lor (nu pe al meu), iar ei m-au asigurat, printre insulte, ca ei insisi au rugat-o pe invatatoare sa le faca asta daca nu sunt cuminti. Anul de gratie 2016, una dintre cele mai cautate scoli din Bucuresti.
    Acum, ca m-am racorit un picut, sa zic si despre Liana Stanciu vreo doua. M-a facut sa o urasc cand a militat pro-religie in scoala, dar am inteles-o: avusese un copil bolnav, iar credinta in Dumnezeu este un mare sprijin in astfel de situatii. Ieri, pe cand o injura tot netul de oameni normali la cap pentru petitia asta cu homosexualii (pentru care nu mai are nici o scuza, evident), am aflat ca acum vreo douazeci de ani afirma ca nu crede in casatorie si ca, pe cand era gravida, se lauda la radio ca fumeaza fara probleme. Deci mi-am pierdut orice urma de intelegere pentru prostia ei periculoasa.
    Ia sa vedem, ai loc pe site pentru comentarii atat de lungi, vecinico? 😉

    Apreciat de 3 persoane

    • Am loc, cum sa nu?, si iti multumesc ca ai scris atat! Uite cate probleme ies la iveala si sunt, imi permit sa zic, mult mai importante. Am mai scris candva – mi-e frica (literalmente) sa ma mai pronunt in probleme legate de viitorul copiilor altora (aici mi se da peste bot, intelegi?) de cand, recent, am fost supusa unui linsaj virtual pe un site de parenting. Ma sperie intoleranta, de orice natura ar fi ea, la fel si prostia… Nu pot decat sa ma felicit ca m-am nascut intr-o epoca in care mai am sanse sa nu sfarsesc pe rug pentru opiniile mele, chiar daca nu e chiar atat de departe de Evul Mediu. 😉 Iar tie, vecinico, iti urez succes si, mai ales, multa rabdare, ca ai mare nevoie!

      Apreciat de 1 persoană

  9. M-am intrebat de multe ori cum ar fi daca oamenii astia, „morali, verticali, cu principii, cu frică de Dumnezeu”, ar afla intr-o zi ca odorul lor, crescut si educat de ei, e gay! L-ar alunga, l-ar renega sau s-ar lupta si cu morile de vant pentru un suflet nevinovat care are dreptul, ca oricare om de pe planeta asta, sa iubeasca si sa fie iubit. Daca fiecare dintre noi am face exercitiul asta de imaginatie macar un minut, oare s-ar schimba ceva?!
    P.S. Sper sa scapi mai repede de durerea aia de galci si de curentul din gura! 😉

    Apreciat de 1 persoană

  10. Bai Oana ce-i cu tampita asta, de se crede Dumnezeii ma-sii pe pamant?? De ce m-ar f*te pe mine grija care cu care , si cine cu cine ???Acum am vazut pe fb ca o da la coteala, cum ca ea nu asta ar fi vrut, nu ar fi insinuat, nu ar fi spus. Lasa-i in pana mea, daca asa simt ei, daca asa s-au nascut cine plm este Liana p*lii sa le dea lectii de morala si civica ?? Decat sa moara enjpe mii de copii prin orfelinate, mai bine adoptati de cupluri care poate { sau } sigur ii ingrijesc mai bine decat cei ” straight”.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cati, vezi ca nu e bine sa te f**a grija, ca e de sex feminin! 😀
      Lasand gluma la o parte, dupa parerea mea nu e important ce face fiecare in asternuturile proprii, dar, din pacate, e mai usor sa vezi paiul din ochiul altuia… E mai simplu sa-i arati pe ceilalti cu degetul si sa-ti ascunzi propria mizerie sub pres. 😉

      Apreciază

      • Ai drepate, pe mine ma freaca de mor grija de masculi, sunt fan :)))) Dar, eu personal nu sunt de acord cu madam Stanciu, sau cu oricine , care invadeaza fara jena spatiul de confort al unor persoane.Acum la caterinca, daca eu veneam la intalnire cu o Gizela, te deranja??? Cred ca nu. Si „by the way” , astazi sotul mi-a marturisit ca i-a placut maxim de Laura :))) , si mie l fel ;))oare sunt gay :))))????

        Apreciat de 1 persoană

      • :))))))))))))))))))))))) As fi avut nevoie de sonor la faza asta, trebuia sa ma auzi.
        O sa-i transmit Laurei. By the way, si ea v-a placut pe voi! Si ma place si pe mine. Oare eu umblu cu o lesbi? Cateodata, rar de tot, imi place si de mine. Oare… Hai ca ma innebunisi de tot, Catiuso! 😀

        Apreciază

  11. Chiar in weekend am avut o polemica pe tema asta, un prieten si nevasta sa incercad sa ma convinga ca homosexualii nu sunt normali, ca sunt dereglati. Eu le-am zis din start ca sunt o persoana f open minded si ca ar fi socati sa imi stie parerea (cum? Sunt si ei oameni???) Ei, vazand ca nu au sorti de izbanda, m-au intrebat ce as face daca fiu-meu ar „deveni” gay. Am raspuns ca fericirea lui e cea mai importanta, dar de fapt as fi vrut sa zic: „Ce va f*** grija? Si exact asta e problema: ce ne f*** grija daca vecinul/ amicul/ vanzatorul din cartier sau precupeata sunt gay/grasi/roz in cap/tatuati/cu blugii in vine etc etc, atat timp cat sunt oameni decenti, isi vad de ale lor si nu fac rau nimanui?
    P.S. Sunt de parere ca un cuplu de gay/lesbiene open-minded ar creste un copil mult mai fericit decat un cuplu de habotnici ortodocsi homofobi, care oricum isi vor invata copilul de mic sa se teama de focul iadului.

    Apreciat de 2 persoane

    • Corina, sunt de aceeasi parere, din pacate, atunci cand am incercat sa-mi exprim punctul de vedere, mi s-a pus pumnul in gura urgent: „Tu sa vorbesti cand o sa ai copii, nu asa, din carti!”. Pam-pam! Am profitat acum de faptul ca sunt la mine in casa si, chiar daca sunt injurata, nu ma da nimeni afara. 🙂
      Iti multumesc mult ca ai scris!

      Apreciază

      • Faza asta idioata cu ” tu sa vorbesti numai cand…” ma seaca teribil.Ca si cum,daca am o parere despre gay, trebuie sa fiu si eu, daca emit vreo parere despre orice e musai sa am / fac/ experimentez eu.E parerea mea,formulez exact asa: ” parerea mea este ca…” so, de ce pumnul asta in gura ?

        Apreciat de 1 persoană

    • Corina, ultima moda pe care am vazut-o in US: peste o pereche de izmene de trening se trage o pereche de jeansi, dar numai pana sub cur, restul fiind acoperit de trening.Deci…ar fi pe val cei cu blugii lasati :-))

      Apreciat de 1 persoană

      • Ce zici bre , acolo? M-a oprit un d-asta sa ma intrebe nush ce dreq, ca era si cu ceva la vena sau la nara ca sa mor de l-am inteles ce vorbea ( nu-s chiar ashea proasta ca pe restul ii pricep ce vorbesc ), insa cat i-am spus ca eu nu-s de pe aciulea de pe la America, m-am holbat continuu la izmana care ii steatea in vine si ma gandeam cum puii mei stau ashea bine pe sub cur si nu ii cad de tot.Am incercat si eu la hotel sa vad daca imi sade bine cu blugul sub cur si m-am trezit in chiloti direct.Neah, e arta bre acilea, nu poate orisicine asa sa umble cu izmana sub cur.Deci, pay attention unde dreq iti lasi pantalonii sub cur, nu de alta, dar arta cere sacrificii :-)))))))))))

        Apreciat de 1 persoană

  12. Unul dintre putinele lucruri care imi plac maxim in USA.
    Chicago, ora de maxima vanzoleala spre job, subway: doi tipi stau imbratisati, isi soptesc nush ce dreq la urechi, unul il mangaie pe fata pe altul, apoi se saruta usor, apoi iar il mangaie pe obraz, se tin de mana.
    Pe lumea intreaga o doare la flip-flopsi, singura tembela care se uita sunt eu.
    Nu cu scarba, nu cu intoleranta ( oricum nu urma sa mi-o trag cu niciunul din cei doi, so…), doar cu uimirea maxima fata de toleranta, libertatea si flexibilitatea americanilor. Chapeau pentru faza asta !
    Nu stiu ce facut Liana Stanciu de vuieste tot online-ul, dar si eu am scris despre acest subiect si nu s-a lasat cu lupte pe blogul meu.

    Apreciat de 1 persoană

    • Nici nu mai conteaza ce-a facut… Ai intuit perfect despre ce e vorba.
      Noi doar ne-am dat putin cu parerea. 😉 Din fericire, nici aici nu s-a lasat cu lupte… Nu inca. 🙂
      P.S. Abia astept sa vii sa ne povestesti cum a fost peste ocean. Grozava experienta! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • opantazi: nu-mi place deloc aici, poate sunt eu mai tuta asa, insa, sa mor daca as ramane aici pentru totdeauna.Noi, habar nu avem,cat de fericiti suntem in Europa, frate.Cred ca trebuie sa fi putin sado sa vrei sa traiesti aici.Parerea mea , atat.Eu judec dupa experientele mele personale si dupa viata pe care o duc eu la Romanica mea !

        Apreciat de 1 persoană

  13. Cei ce aproba si sustin astfel de ‘deviatii’,se afla pe un teren alunecos,si nu percep ca ‘sunt mutatii’ ce-ndeparteaza de Hristos !?…

    Apreciază

    • Iosif, păi nu suntem toți copiii lui Dumnezeu? Buni, răi, frumoși, deștepți, grași, slabi, albi, negri? Atunci stai și te întrebi ce fel de umor a avut Șefu’ ăl mare când a permis să apară astfel de „mutații” și ce-a urmărit cu asta… Ia spune-mi tu mie cu ce sunt mai buni „dreptcredincioșii” aia care au familie „normală” și care-și bat copiii, nevestele și chiar părinții. Cum de sunt tolerați de Dumnezeu violatorii și abuzatorii (mai ales cei de copii) și de ce societatea e atât de permisivă, de exemplu, cu „educația prin bătaie”, în schimb e inflexibilă în alte situații?
      Și încă ceva… Hristos s-a jerfit pentru noi toți, dar trebuie să fii EL ca să fii iertător, nu-i așa? Ca simplu muritor ți se pare că ai dreptul și chiar datoria să-i judeci pe ceilalți, considerând că deții adevărul absolut.

      Apreciat de 3 persoane

      • Nu,draga Oana ! Nu suntem „toti” copiii lui Dumnezeu ! Si chiar daca toti prietenii bloggari ai tai îti vor sustine afirmatiile si ma vor împrosca cu invective,eu nu voi devia niciodata de la Adevarul Absolut (Cuvântul lui Dumnezeu) BIBLIA,deoarece parerile oamenilor sunt relative,si -mi este imposibil sa ma încred în om,dupa un jumatate de secol,în care sistemul filozofico-stiintific,politico-religios, al teoriilor înselatoare si false,am trait practic „mort”,zbatându-ma ca pestele pe uscat pentru a-mi creea o familie,o viata decenta alaturi de cei dragi.
        Dupa doua încercari esuate lamentabil,azi ma simt eliberat si fericit cu adevarat,iar aceasta perceptie este rezultatul alimentatiei din ultimii cinci ani cu (MANA CEREASCA),Cuvântul lui Dumnezeu,hrana îngerilor…
        În alta ordine de idei,nu stiu daca esti la curent cu faptul ca,prietenului meu Florin Barbu,i sau luat cei doi copilasi de catre cei de la „protectia copilului” din Londra,si dati spre adoptie unor astfel de entitati,incapabili de procreere însa având putere financiara cumpara copii,sentimente,si …suflete nepretuite…
        Fiti binecuvântati.

        Apreciază

      • Iosif, nimeni n-o sa te improaste cu invective. In privinta prietenului tau nu pot sa ma pronunt, nu sunt la curent cu cazul… Imi pare rau! Si tu sa fii binecuvantat!

        Apreciază

  14. Cu toate ca nu sustin demersul Lianei Stanciu cred ca drama noastra este ca incercand sa combatem o exagerare a cuiva ajungem la randul nostru sa exageram si sa fim, pe cale de consecinta, la fel de rai ca cei pe care tocmai ii dezavuam. Credem noi in libertatea de exprimare a tuturor sau numai a noastra? Exista si o cale de solutionare a unei dialectici alta decat conflictul deschis?

    Apreciază

    • După cum am spus, fiecare are dreptul la o părere, însă asta nu înseamnă că o să tolerez vreodată extremismul de orice natură ar fi el. Repet, ne preocupă probleme false – cine cunoaște personal un homosexual să ridice mâna – și suntem manipulați în sensul ăsta în special în momente în care de pe agenda publică trebuie să dispară evenimente mult mai importante…
      Da, îmi permit să iau atitudine când văd așa ceva și îmi permit să-i și cataloghez pe cei care, fără niciun discernământ, se lasă manipulați și conduși de spiritul gregar.
      Consider că și oamenii ăștia au dreptul la o viață demnă atâta timp cât comportamentul lor nu lezează pe nimeni. Asta nu înseamnă că și tolerez sau aprob orice formă de manifestare.

      Apreciat de 1 persoană

  15. Oana, eu sunt oripilat de postul ăsta al tău. Gata, stricăm prietenia. Nu ai niciun drept să o jigneşti pe Liana Stanciu, o doamnă în adevăratul sens al cuvântului, iar homosexualii nu au ce căuta printre noi. Eu sunt creştină cu frică de D-zeu şi nu tolerez aşa ceva. Clar???? Şi dacă nu ţi-a crescut tensiunea până acum, ei bineee….. fatăăăăă, io am citit toate comentariile şi niciunul nu te-a înfierat. Ce zici, am reuşit???? :)))))))

    Apreciat de 2 persoane

    • Jos cenzura, Potecuţa preşedinte! Pardon, staţi că acum e cu primari. Potecuţa primăriţă!
      Râdem noi dar nu-i de râs. Dacă n-au apărut ăştia cu „hau-hau”, „huooo”, „mac-mac” şi alte chestii inteligente, e de rău. Cum de destupat la minte nu se pune problema, unde sunt şi ce fac? Că sigur pun la cale vreun plan diabolic. Aşa că musai să-i depistăm la timp, până nu fac implozie încercând să înveţe toate versetele şi citatele din Boca. Aşa că fie-vă milă, fiicelor, nu staţi şi vă hliziiţi, faceţi ceva întru salvarea speciei lor că sigur ne va mai trebui cândva. Haideţi să-i mai provocăm cu ceva, să-i salvăm de la pieire şi să-i scoatem din tăcere.
      Potecuţa primăriţă!

      Fabiola, eşti belea!!! 😀

      Apreciat de 1 persoană

      • Votați Potecuța primăriță! Pardon, votați Potecuța președintă! Eu, ce pana mea, țin portavocea degeaba?? PS: vezi să nu stric și cu tine prietenia într-o zi. Ai mare grijă. Înțeles?

        Apreciat de 1 persoană

      • Dacă nu ne ceartă Oana că trolăm la postarea ei, îţi spun că dacă mă votezi, cer fonduri europene pentru plantaţie de mure. Multe mure, o mare de mure, râuri-valuri de mure, mure cât vezi cu ochii, mure câtă frunză şi iarbă. Îi bun? Mă voteeziii?
        Da’auzi? Ştii că, de exemplu, în satul bunicilor mei, murele erau morcovii, da? Sper că nu de morcovi vorbeşti că bate la ochiul vigilent al contribuabilului atâta caroten pe metru pătrat.

        Apreciat de 2 persoane

      • Aloooooo! Pai bine, dom’le, lipseste omu’ o ora de acasa si voi puneti de-o lovitura de stat?! Auzi, campanie electorala! Bravos, natiune! 🙂 Sper ca nu m-ati lasat pe dinafara, ca-mi ramane si mie un os de ros. Da’ asa, mai cu zgarci! Daca nu, macar o galeata, o pelerina, o insigna si o bricheta cu insemnele electorale. 😀

        Apreciat de 1 persoană

      • Îmi place cum pui problema. Pentru că ai ştiut să nu te opreşti cu lista la osul cu zgârci, te fac consilier că ai toate datele 😀
        Am ştiut noi că eşti plecată. Uite ce cuminţi suntem de când ai dat semne că eşti pe fază. Am tăcut mâlc.

        Apreciat de 1 persoană

  16. Sigur, trebuie să revin cu o completare. Aseară râdeam cu soţul că el a trebuit să „explice” unei duamne în vreo 46 de replici pe fb cum e cu toleranţa. Dacă nici el nu a fost tolerant cu ea… Şi ca să fie cât se poate de clar, DA, subscriu celor spuse de tine. Nu mai vin cu argumente, eu zic că sunt destul de evidente pentru cine are capul destupat. A, scuze, am uitat de Iosif. 😀

    Apreciat de 1 persoană

  17. Belledimagination, dacii au construit piramidele egiptene…? Ai uitat sa scrii ca si chinezii tot din daci se trag… Si incasii, aztecii, olmecii, toltecii, aymaras, comansii, picioarele negre, navajo, apasii, abotigenii din Australia, canibalii din Oceania, eschimosii, ba chiar si pinguinii tot din daci se trag… Numai ca astia, ultimii, s-au tras in jos… Si homosexualii tot din daci se trag… Sau si-o trag, ca nici eu nu mai stiu exact… Eu ,,admir,, extrem de mult si accept paranoia numita ,,roxinism,, …
    Cat priveste LGBT-istii, draga Oana, problema e controversata… Nu la fel de idioti ii considerati pe aia 3 milioane de semnatari cand vine vorba de iesit in strada si de inlaturat un guvern care nu va convine si nu la fel de idioti i-ati considera atunci cand i-ati instiga prin apeluri publice si petitii sa raspunda prin proteste, in cazul in care ar trebui sa va apere voua, celor care-i blamati in toate felurile posibile, daca o schimbare sau un proiect de lege v-ar afecta pe voi. Nu…?
    Oamenii aceia au dreptul sa fie sau sa nu fie de acord cu ceva. E dreptul lor DEJA garantat de Constitutie! Al casatoriilor intre persoane de acelasi sex inca nu. Tampiti, cretini, idioti, spalati pe creier si in toate felurile, cum ii numiti, sunt cetateni productivi genealogic si datorita lor, tipii si tipele ce reprezinta o minoritate deviata sexual din punct de vedere biologic, au sansa sa viseze sa adopte copii! De la acei cretini si tampiti, zic…
    Precizez ca sunt ateu, deci nu ,,crestinopat,, ca au fost numiti si astfel, desi am dovezi reale ca sunt si atei printre ei. Asta in paranteza, pentru a evidentia usurinta hazardata cu care au fost catalogati in toate felurile. Ce vreau sa zic in final, este ca accept fara rezerve ca trebuie sa li se asigure dreptul la alegerea vietii sexuale, dar nu consimt la adoptia de copii.
    Dreptul pe care ti-l arogi tu, oricine ai fi, sa ma faci idiot doar pentru ca nu sunt de acord cu tine, mi-l arog si eu, facandu-te dezaxat moral si cretin pe tine.

    Apreciază

    • @Christian, „Si homosexualii tot din daci se trag”, si tu tot din daci te tragi” sau ti-o tragi, nici eu nu mai stiu exact:))) Pe voi, cele 3 miloane de „buni cre{s}tini”, cu ce va deranjeaza orientarea sexuala a cuiva? Vin oare si va fura mancarea din farfurie?! Va impiedicati de ei pe strada? Va violeaza femeile? Zau, omule, sunt astea your last problem? Si cum bine spunea cineva pe reteaua de socializare, madam Stanciu, cand a avut nevoie de ajutor pentru problema ei cu copilul, a specificat cumva ca donatiile de la persoane gay nu sunt acceptate?! Sau… atunci cand ai „groasa la c*r”, banii nu miros :))). Si cumva doar persoanele „normale” produc sperma??? Pai s-o luam putin pe degete. 1 bucata barbat homosexual produce sperma si o depoziteaza in 1 bucata femeie lesbiana = 1 bucata copil. Deci chiar daca nu au contact sexual impreuna pot „reproduce genealogic”. Dar ai auzit, cumva, si de cupluri „normale” sexual care se f*t ca chiorii fara sa aiba rezultat. Ma gandesc ca le-ar prinde tare bine o mana de ajutor, din bancile de donatii, unde, ce sa vezi, doneaza si gay. :))))

      Apreciat de 1 persoană

  18. Este regretabil ce se scrie si pe facebook… Intrati pe pagina ,,Asociatia Accept,, sa vedeti ce mizerabile si ordinare jigniri au postat sustinatorii si practicantii LGBT, desi exista doar putine opinii contrare lor si in covarsitoarea majoritate exprimate fara injurii, apelative triviale si jigniri la adresa parintilor (care n-au ce cauta in discutia lor), asa cum au facut-o LGBT-istii… De asemenea vizionati paginile altor persoane cum ar fi cele ale lui Remus Cernea, respectiv Emil Moise. Acolo persoanele LGBT parca s-au luat la intrecere la atacuri si jigniri gratuite, unele mai porcoase si mai triviale decat altele, la adresa celor ce nu sunt de acord cu ei…
    Din pacate, tipii sunt in pana de argumente pentru a-si sustine pretentiile. Si unde se termina argumentul, incep jignirile, ura, isteria si ultima farama de dialog civilizat si argumentat.
    Manifestarea asta vulgara si isterica, nu-i recomanda chiar deloc pentru statutul de pretendenti merituosi la institutia familiei, cu atat mai putin a adoptiei, cresterii si educatiei unor copii pe care nu sunt capabili sa-i obtina in cercul lor biologic inchis.
    Umanitatea poate dainui multe milenii prin heterosexualitate. Dar prin homosexualitate, nu mai mult de un secol, incepand dintr-un moment, oricare ar fi. De unde drepturi egale la institutia casatoriei si a adoptiei de copii? Trebuie sa ne gandim si la asemenea aspecte. Discutia poate fi lunga, insa rezultatul firesc e doar unul singur. O zi superba tuturor!

    Apreciază

    • Christian, asa e. Discutia poate fi lunga… Si patimasa. Cu toate astea, imi asum riscul de a ma lansa intr-o controversa cu tine, desi nici tu, nici eu n-o sa ne schimbam opiniile. O sa-mi spun totusi parerea! Daca ai observat, titlul story-ului meu este „Despre intoleranta” si, cumva, am reusit sa aduc la suprafata tocmai asta. Da, am zis ca cei care au semnat asa o petitie sunt dobitoci si nu retrag asta. Repet, nu sunt de acord cu manifestarile extremiste din orice parte ar veni ele. Nu am intrat pe pagina LGBT, dar daca tu zici ca si acolo au loc manifestari de acelasi gen, nimic nu ma impiedica sa-i cataloghez in acelasi fel si pe autorii respectivelor cometarii. Ah, si inca ceva! Nu am semnat nici cealalta petitie, cea pentru sustinerea persoanelor gay. Nu-mi place manipularea. Poate ar fi trebuit sa insist in articol asupra celorlalte tipuri de discriminare (mi s-a parut de ajuns referirea la copilul negru, gras si obez), care mi se par mult mai grave si mai prezente in societate. Vrei sa vorbim despre familia nucleara de la noi? Despre aia care ne facem ca nu exista? Pai hai sa vorbim, fiindca familia aia perfecta o vedem doar la televizor, in reclamele la pasta de dinti sau Nutela. Stii cati copii sunt in momentul de fata in orfelinate sau, si mai rau, traiesc intr-o familie traditionala, cu mama si tata, unde mananca bataie pe paine? Stii cati copii nu merg la scoala, in special in mediul rural, cati n-au vazut in viata lor o ciocolata sau o banana si nici macar o pereche de incaltari noi? Sau cati n-au facut o baie in viata lor? Stii cate femei sunt abuzate de barbatii lor alcoolizati non-stop, in fata copiilor? Asta ca sa nu mai vorbesc de situatiile in care ambii parinti sunt alcoolici si isi satisfac viciul din alocatia copiilor! Cate cazuri ai vazut in ultimul timp de „tati” care si-au abuzat fetele adolescente? Sau de „mame” care isi arunca pruncii nou-nascuti la ghena? Iti raspund eu: nu putine! Vreau sa stiu, pe nemernicii astia ce ii califica pentru calitatea de parinte? Faptul ca sunt de sexe diferite? Sau „productivi genealogic”? Atat?! Ce le ofera copiilor lor? Asta e familia traditionala? Cati dintre cele trei milioane de indivizi care au semnat, cu indignare, petitia asta, crezi ca au macar una dintre metehnele pe care le-am semnalat? Stii ca 10% dintre romani sunt alcoolici? Si astia declarati. Ia fa tu o socoteala! Si nu trebuie sa fii alcoolic ca sa-ti bati copilul si nevasta! Pentru asta de ce nu semnati petitii?! Chiar vreau si eu sa stiu! Chiar era homosexualitatea cea mai arzatoare problema a societatii in care traim? S-a rezolvat cu sistemul medical? Cu somajul? Cu romanii care sunt obligati sa munceasca in strainatate? Cu discriminarea femeilor? Cu discriminarea somerilor trecuti de o anumita varsta? Cu discriminarea rasiala? Problema e ca acest subiect a trebuit sa fie pe agenda publica acum, inainte de alegeri, si bibanii au inhatat momeala. E mai usor sa te ocupi de o falsa problema si sa pozezi in bun crestin si in aparator al drepturilor oamenilor normali decat sa faci promisiuni de care, ulterior, oamenii isi vor aduce aminte. Ei, la asta m-am referit cand am zis dobitoci – la manipulare. Cel mai usor de manipulat, masa de manevra, sunt oamenii de genul asta. Cei condusi de spiritul gregar, care n-au opinii proprii si care merg cu turma doar pentru ca „da bine”.
      Dar pentru ca si eu, si tu am crescut in familii decente si am avut noroc de o educatie buna, as vrea sa stiu strict parerea cuiva care a crescut in orfelinat. Omul ala vreau sa-mi spuna ce-ar fi ales: o viata chinuita si plina de lipsuri sau o familie formata din doi parinti de acelasi sex. Atat!

      Apreciază

  19. Dede Cati, multumesc pentru raspuns. Sincer. Si ador ironiile la fel de sincer, atunci cand sunt in limite satirice cu adevarat amuzante ori macar acceptabile, fara sa degenereze in grosolanii gratuite. Eu insumi obisnuiesc sa ironizez cand mi se ofera ,,material,, de satira. :)))))
    Afirmatia ,,si homosexualii tot din daci se trag,, era o ironie la dacismul acesta desantat si complet lipsit de suport, neexistand izvoare istorice scrise sau nescrise si neindoielnice. Speculatiile sunt produsul fanteziei fecunde roxiniste.
    Ma rezum sa-ti atac doar afirmatia ,,Pe voi, cele 3 milioane de buni crestini… […]… Nu am semnat nimic si nicaieri. Nicio petitie. In primul rand. Am fost crestin doar prin botezul din pruncie impus de popii cristofascisti, cu acordul si incantarea raposatilor mei parinti.
    Dar sunt ateu sau poate ar fi mai elocvent sa spun libercugetator. In ambele cazuri sunt cu totul departe de orice religie si zeitate. In al doilea rand.
    Si in al treilea rand iti multumesc ca nu m-ai silit sa ma apar de potentiale jigniri gratuite din partea ta. O zi frumoasa! 🙂

    Apreciază

    • @Christian,daca tu ai simtit ironie in intrebarile mele, e problema ta. Eu am pus niste intrebari. Daca ai cobori de la tribuna de unde iti tii discursul, poate ca ai intelege mai clar ce am vrut sa spun. Glumele si ironiile tale sunt probabil cele care trebuiesc explicate sau la care razi doar tu. Ahhh, si inca o chestie, de cateva zile este o coada imensa la starea civila …. toti gay vor sa scoata actele ininte de a se legaliza lista lui Schindler:)))) Acum rad eu la glumele mele, ce tare sunt :)))))))))))))))))))

      Apreciat de 1 persoană

  20. Mi se pare mie sau you just opened up The can of worms…?

    De cele mai multe ori minoritatile impun majorității regulile lor.

    Eu sunt de părere să stea în banca lor și să își vadă de drumul lor pe care l-au ales, fără să încerce să convingă TOATĂ Lumea că au dreptate și ca trebuie să fie acceptați.

    Dacă ei se acceptă pe ei( that’s what matters) good
    for them and move on.punct.

    Apreciat de 1 persoană

    • :))) L-am cam deschis…
      Cris, si aici, ca peste tot, parerile sunt impartite. Doar ca la noi ceea ce se numeste comunitate gay n-are nicio legatura cu ce e pe afara. Problemele noastre reale sunt altele, nu homosexualii, iar scandalul asta s-a produs, how convenient!, intr-un moment in care erau multe alte probleme de ascuns sub pres (mai e putin pana la alegeri). A fost insa de ajuns sa deturneze atentia de la chestiunile importante. Asta-i tot. Asa cum am scris si mai sus, ma indoiesc ca vreunul dintre toti indignatii astia cunoaste personal sau a vazut in viata lui un homosexual, deci situatia la care s-a ajuns frizeaza ridicolul. Mi-ar placea insa sa ne scrii tu cum e acolo si ce inseamna cu adevarat comunitatea gay, pentru ca, sunt convinsa, in State discriminarea pozitiva face deja ravagii. Acolo minoritatile chiar au inceput sa aiba mai multe drepturi ca majoritatea… Despre asta ar fi meritat sa discutam.
      ❤ you!

      Apreciază

  21. Oana, iti multumesc si tie pentru dialog. Constructiv, zic eu. Opinia ta apare serios si solid fundamentata pe argumente sociale infricosator de reale. Si pe care le cunosc bine. Ele sunt produsul direct al degenerarii vietii economico-sociale a Romaniei post-decembriste. Aceste aspecte sunt omniprezente tocmai din motivul unei libertati aberante a asa-zisei democratii. Nu te cauta politia daca abandonezi copilul in maternitate si nimeni nu-ti cere cont de ce l-ai abandonat, eventual preluandu-ti Autoritatea Tutelara copilul, iar pe tine, o mama iresponsabila care ai facut asta, sa te plaseze intr-un penitenciar in care sa executi o pedeapsa penala pentru abandonul copilului. Dar nu o pedeapsa executata prin trandavie, cu mese consistente de 3 ori pe zi, cu televizor si tot confortul, ci prin munca fortata prin care statul sa-si recupereze cheltuiala pentru intretinerea si cresterea copilului tau pe care l-ai abandonat. De aia se intampla asa ceva, fiindca acele pseudo-mame nu sunt trase la raspundere penala pentru sustragere de la intretinerea si educatia nou-nascutului.
    Alcoolismul a capatat aspecte halucinante pentru ca nu exista obligatia de a produce prin munca platita legal, ceva util societatii. In schimb, se cer si se aproba alocari de fonduri (modeste, ce-i drept) ca ajutoare de intretinere a minorilor, indiferent daca parintii au vreun venit salarial ori ba. Si-atunci cum sa se duca Nea Grigore sa se angajeze, cand poate sta cu fundul pe prispa crasmei din sat, la un rachiu de la prima ora a diminetii? In Turcia, de pilda, cand am fost eu pana la Istanbul si am vorbit cu baietii de la vopsitoria aceea, mi-au spus ca la ei nu exista asemenea sursa financiara de la stat, oricat de multi copii ar avea. Insa la ei, copiii fac 4-5 clase, apoi devin salariati incepand de la varste de 12-13 ani. La locanta unde am mancat eu in Aksaray, unul dintre ospatari debarasa o masa si era un pusti de 14 ani! Iar altii se angajeaza cu tatii lor la aceleadi firme, ori vand la tarabe in bazare cu marfuri de toate felurile. Intreaba pe cine vrei si-o sa-ti confirme. Numai femeile stau acasa. Si, asa, fara alocatii de stat, turcoicele is grase sau macar dolofane, intrucat acasa nu gatesc, ci manaca toata familia la locanta. Isi permit, pentru ca salariile sunt foarte mari in raport cu preturile.
    Dar la noi…? Badea Gica trage un rachiu matinal, mai bazaie prin sat, poate se mai lipeste la vreun ciubuc si se intoarce la crasma. Copiii au alocatie si adeseori muncesc prin sat cu ziua. La oras, parintii care n-au venit, se mai descurca la munca in particular. Cam asta e. Acum au inceput sa mai apara locuri de munca, dar nu se ocupa, pentru ca tinerii nu sunt interesati, iar cei in varsta sunt respinsi.
    Toate astea n-au legatura cu minoritatea LGBT, dar au legatura cu aspectele sociale pe care le-ai subliniat tu. Democratia a insemnat libertate, dar si scaderea interesului pentru locuri de munca si reconstructia economiei, a nivelului de trai si a mentalitatii de tipul ,,imi bag picioarele in salariul vostru, patroni de cacat! Mai bine imi iau viteza peste granita. Copiii raman insa acasa! Un alt aspect distructiv, care in atatea si atatea cazuri a dinamitat unitatea familiala.
    In sfarsit, revin doar putin la toleranta fata de LGBT : pana la urma, faca ce-or vrea… Insa, intre afisarea in public fara rezerve, casatorie si prozelitism de ,,decor,, exista o granita extrem de subtire sau chiar inexistenta… Orice problema majora incepe cu una aparent minora si inofensiva. Societatea din toate oranduirile a dovedit-o. O dupa amiaza splendida iti doresc! Si scuze pentru ,,lung-metrajul,, meu. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Christian, asa cum spuneam si mai devreme, dialogul intre oameni inteligenti nu poate fi decat constructiv. Ti-am inteles perfect punctul vedere, asa cum si tu l-ai inteles pe al meu. Iti multumesc ca ai scris!

      Apreciază

  22. Dede Cati, probabil la ca la casatorie, ofiterul Starii Civile le va ,,proclama,, celor doi gay ,,-Unul din voi doi sa-si sarute mireasa!,, :))))
    Cat priveste ,,Lista lui Schindler”, ea se va extinde. Si inca mult… Ca asa a facut romanul cu tot ce i-a oferit libertatea. In fine… ,,Tribuna mea,, e una a opozitiei si de-al dracu’ nu trec de partea ta! :))))

    Apreciază

  23. Oana, nici nu mi-am inchipuit vreo clipa ca Dede Cati ar fi de alta orientare decat a mea si nici nu sunt in drept sa-mi inchipui orice altceva, necunoscand-o. Expresia ,,nu trec de partea ta,, pe care am postat-o viza strict tabara sustinatorilor opiniei ei si a ta. Nu-s natarau sa pun semnul egal intre sustinator si practicant. 😛 🙂

    Apreciază

  24. @Christian
    Fiule, dacă nu poţi recunoaşte ironia, nu e vina mea. Fiindcă oricât de mult aş admira triburile daco-getice şi încă argumentat, NU pot crede că au ridicat piramidele sau au colonizat Sumerul.

    Că mi se pare idiot să interzici un drept inexistent, asta e părerea mea.
    Că nu-mi plac paradele în dosul gol, iar e opinia mea, însă sincer mi se pare MULT mai dăunător minţii copiilor că sunt promovate Drăguşanca, Cruduţa şi alte pupeze, precum şi amantele lui Guţă decât paradele gay. (La dracu, da”s mult prea proastă ca să pot înţelege cum au reuşit femeile alea, unele dintre ele fiind chiar frumuşele să suporte atingerea unui babuin oligofren cum e ăla. N-am nimic cu etnia lui, doar IQ-ul mă înspăimântă cât e de mic şi i s-a permis reproducerea.)

    Şi am să închei cu o adaptare din Larry Flint (pe care îl admir enorm): ce e mai frumos, doi oameni de acelaşi sex care se uită cu drag unul la celălalt sau doi oameni de sexe diferite care îşi scot reciproc maţele/ se aruncă în aer sau se îmbată până se fac muci şi îşi bat copii pe 7 coaste, în mod creştineşte tradiţional.

    Apreciat de 1 persoană

  25. @Iosif:
    Să înţelegem că îţi omori vecinii (de preferinţă prin înşelăciune), le iei cu forţa ca sclave sexuale femeile nubile, te culci cu minore sau ai mai multe soţii? Că ăsta e modelul de bărbat de succes prezentat în Biblie.

    Apreciază

    • Biblia nu este un tratat filozofic perceput de un I.Q. elevat . Ea reprezinta însasi taina vietii autentice,eterne,este Codul Genetic al perceptiei noii dimensiuni,spirituale. Este Cuvântul lui Dumnezeu,întrupat în Hristos,Mântuitorul,Salvatorul,Mesia,Fiul omului,Calea Adevarul Absolut si Viata noua,eterna . Acest ‘Cod Genetic nou”,este revelat,descifrat doar celor „alesi” ce vor obtine revelatia nu pentru ca ar fi mai deosebiti,inteligenti,importanti,populari ori bogati,ci dimpotriva,celor ignorati,marginalizati,exclusi de sistemul materialist-umanist,politico-religios influentat de putrerea si efectul malefic al finantelor,un sistem în care totul se comercializeaza,chiar si sufletele nepretuite,caci nu-i asa ? Viata nu are pretz…:)

      Apreciază

    • Alooooooo!, ia gata, toata lumea! Pai bine, frate, am ajuns sa pornim cruciade pe-aici?! Asta nu e pagina de facebook si nici blogul Sfantului Nectarie si nici al lui Arsenie Boca! Ce-am ajuns sa bat matanii la intrare si sa umblu in genunchi? Mai usor cu biblia si cu citatele! Dam asa cu credinta in populatie?! Ia hai, practicantii la biserica! Fara citate, fara prozelitism, fara cearta! Maine schimb registrul, ca nu se mai poate. Consider acest subiect incheiat, cat inca mai suntem prieteni. Blogul asta a fost conceput ca un loc de relaxare si asa o sa ramana, nu ma faceti sa dau cu agheazma pe-aici! 😀

      Apreciază

  26. Când oferi valori ‘autentice’ ce au ca sursa iubirea,percepi cu-adevarat sensul vietii împartasind cu cei iubiti pacea care întrece orice pricepere si fericirea ‘autentica’ sufeteasca !

    Apreciază

  27. Ceea ce cred ca putina lume stie este faptul ca poti infia un copil si daca esti necasatorit. Mai greu (pt se califica altii inaintea ta), dar se poate, nu e o conditie absolut necesara. In plus, chiar daca doritorul e casatorit, celalalt sot poate sa nu consimta la adoptie, si deci sa nu ia parte la ea, caz in care doar unul dintre cei doi soti infiaza copilul. Indiferent de sexul sotului care infiaza. Deci in cazul in care esti parinte adoptiv single, nu te stie nici vantul nici pamantul ce faci tu cu gaurile tale.
    In ceea ce o priveste pe Liana Stanciu, probabil n-are treaba acasa… sau, cine stie, ar putea avea contract sa fie imaginea campaniei… Eu i-am cunoscut, in tineretile noastre, inainte de nunta lor, si pe ea si pe Mita Georgescu (sotul, voce Bere Gratis) si chiar erau oameni normali la cap, rezonabili. Sau pareau…
    Iar in ceea ce priveste gura lumii, cam asta e tara, pe romani ii intereseaza maxim ce face vecinul cu capra lui; am vazut pe pielea mea – v-am spus duminica cum nu exista zi in care vreun roman destept, pe strada sau prin magazine, sa nu-si dea cu parerea despre mine si copilul meu. In Anglia am petrecut saptamani intregi, in mi multe randuri, umbland cu fetita in carut pe strazi, in diferite orase si zone ale lor, si nimeni nu s-a trezit sa ma chestioneze ca de ce tin copil de 5 ani in carut… Pe cand aici, daca si-ar vedea fiecare de treaba lui, cred ca nu s-ar mai simti romani…
    Pana la urma, daca tot e sa fim religiosi, Dumnezeu i-a dat omului – si numai omului, dintre toate fiintele – puterea de a alege. Ce alege, e treaba lui. Inclusiv sa aleaga intre rai si iad.
    Va pup pe toti!

    Apreciat de 1 persoană

  28. 3 milioane de romani intoleranti, asta avem. Si mult mai multi.
    3 milioane de needucati, ce nu au vazut niciun homosexual, controlati prin frica si invidie.

    Noi suntem minoritate?

    Apreciat de 1 persoană

  29. Belledimagination, imi cer scuze. Am crezut ca ai citit cu prea multa pasiune elucubratiile lui Daniel Roxin si te-a ,,convertit,, .
    Si-apoi daca mi-am spus opinia, nu inseamna ca am legalizat sau am scos inafara legii ceva existent ori inexistent. Nu se mai poarta dreptul la opinie? 🙂

    Apreciază

  30. Iosif, hai sa-ti servesc ceva :
    ,,Toate religiile sunt intemeiate pe frica celor multi si istetimea catorva. ,, – Stendhal
    ,,Citita cum trebuie, Biblia e cel mai puternic argument al ateismului din cate au existat vreodata.,, – Isaac Asimov
    ,,Orice om care gandeste, mai devreme sau mai tarziu devine ateu. ,, – Hemingway
    Tu cand te hotarasti? 😀

    Apreciat de 1 persoană

    • Christiane, Christiane, ce-ti mai place sa agiti apele! Si te mai cehama si cum te cheama! 😀
      P.S. Asteapta-te la 100 de citate din Tutea si nu numai. Stai doar sa apara Iosif… 😉

      Apreciază

      • Nu,draga Oana ! N-am sa citez niciodata vre-un om în com. mele;cu exceptia Fiului omului,Hristos Isus !

        Apreciază

  31. Cristiane dragul meu,cu Mrs. Stendhal sunt de accord,în ce-i priveste pe celalti doi,pot afirma ca doar atât au perceput în limita gândirii si al IQ-ului din dotare,Biblia putând fi interpretata în doua sensuri,Cuvintele scrise reprezentând codul genetic al omului rational-sentimental.

    Apreciază

  32. @Christian:
    Am devenit atee după ce am citit Biblia. Mi-a trebuit multă vreme să înţeleg că între nişte cuvinte pe o hârtie şi Dumnezeu însuşi e un abis uriaş.

    N-am răbdare să-l citesc pe Roxin, chiar dacă uneori zice şi nişte lucruri inteligente. Păcat că se lasă purtat de val şi inventează căruţa înaintea roţii. Lucrul pe care nu îl contest e că sunt nişte lucruri pe care nimic din ce am citit eu în literatura de specialitate nu explică treburile clar. Şi sunt de acord cu el că au dispărut nişte surse istorice esenţiale, fără ca nimeni să spună cum s-au evaporat. (ex. De bello Dacico, ambele cărţi).
    Că totuşi s-au descoperit nişte lucruri care sunt trecute sub tăcere. Că nu există niciun fel de disponibilitate pentru a finanţa lucrările unui Schliemann autohton. Că sunt distruse situri dacice sistematic.

    Dar de aici până la a afirma că aşcilea s-a născut adevăratul Iisus/ că au ridicat piramidele egiptene/ că au fost primii oameni moderni, e cale cam lungă. Extrem de improbabil. Dar culmea că eu, ”ateea” sunt dispusă să particip la un crowfunding pentru adunarea de fonduri pentru cercetări pe bune, nu bătut câmpii cu graţie pe hârtie, pe când roxiniştii pe care-i cunosc nu.

    Apreciază

  33. n-am facebook, nu mă atrag petițiile virtuale despre care cred că nu sunt decât niște ieșiri la rampă, mai mult sau mai puțin manipulatoare și de-a căror finalitate viabilă și, mai ales, obiectivă mă îndoiesc.
    dar acum altceva voiam să te întreb: postarea este referitoare exclusiv la intoleranța față de homosexualitate sau la intoleranța ca idee, fapt, acțiune și reacțiune etc.?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu