În loc de… About me


Oana flori

Până acum doi ani, erau vreo şase-şapte zile pe care le-aş fi scos din calendar. Cât de mult iubesc eu Crăciunul, dar în ziua aia îmi venea să mă strangulez cu firul de la încărcătorul mobilului. La noi în casă, telefonul suna cam ca la 112 pe vreme de caniculă sau în perioada în care se trage tulburelul din butoaie. Şi când nu eram sunaţi, sunam noi, pentru că, nu-i aşa?, relaţiile trebuie păstrate. Eu, una, n-am avut niciodată mai mult de zece prieteni, iar pe cunoştinţele ocazionale, personaje care aveau un interes sau altul la noi, nu înţelegeam de ce trebuie să le sun, şi chiar nu mă oboseam, dar ce naiba era să fac când auzeam: “Staţi puţin, că vrea şi Oana să vă transmită Sărbători fericite şi toate cele bune!”? Acum, na, erau şi oameni drăguţi printre interlocutori, puteam să-i jignesc eu? Evident că nu vorbeam niciodată cu un singur membru al familiei, îi luam pe toţi, de la mic la mare, iar la final, eventual, şi lătram puţin la telefon, ca să-mi răspundă Rexică, pentru că nimeni nu trebuia uitat.

La un moment dat, am făcut greşeala să-i sugerez lui Marian, soţul meu, să trimitem şi noi mesaje, ca toată lumea, dar ţi-ai găsit! Contactul trebuia să fie cel puţin… auditiv. El nu trimitea mesaje, nu avea facebook, dar nici n-ar fi avut de ce. El însuşi era o adevărată social network – în agenda telefonului său erau 2.500 de contacte. 2.500, măi oameni buni! Şi ştia absolut toate numerele pe dinafară, aşa că orice dorinţă secretă de-a mea (ajunsesem să visez că i se şterge din senin agenda) era inutilă. Deci de pe 26 decembrie până pe 7 ianuarie noi vorbeam încontinuu la telefon. Ce mă mai bucuram când mi se ura un an liniştit… Urma Paştele, altă tragedie! Apoi, până vara, se mai domoleau lucrurile.

024

19 iunie. Ziua mea. Primeam o mie de telefoane şi de mesaje de la necunoscuţi. Trebuia să răspund… La un moment dat, m-am supărat şi l-am luat la trei păzeşte: “Mariane, cine sunt toţi ăştia? Cine, că nu-i cunosc?” Hai, înţeleg, apropiaţii tăi, colaboratorii, dar deja trăiesc cu impresia că ai răspândit fluturaşi pe la metrou cu numele meu.”. Râdea. Evident, mă enervam şi mai tare. “De unde mă cunosc pe mine ministrul X, şeful lui de cabinet, secretara? Şi de ce mă sună toată policlinica X, spitalul Y, ţiganca florăreasă din Neptun, fotograful de pe plajă, vânzătoarele din mall de la AFI şi măcelarul din Carrefour? Tu să-mi spui de unde ştiu ei că e ziua mea!”. “Nu ştiu, dragă. Or fi ţinut minte… Cine ştie cum a venit vorba cândva?!”. Mi-am dat seama exact despre ce era vorba când am surprins o discuţie între el şi Dumnezeu ştie cine: “Vezi că mâine e ziua Oanei, să nu uiţi s-o suni, da?!”. Asta în cazul în care nu-i suna de faţă cu mine şi le spunea: “Ia-o pe Oana şi spune-i la mulţi ani, că e ziua ei!”.

Asta se întâmpla fix acum doi ani. Între timp, Marian s-a ţinut de o promisiune pe care mi-a făcut-o cândva: “Eu nu o să mor bătrân şi neputincios. Nu vreau să fiu o povară pentru nimeni. E urâtă bătrâneţea!”. A fost singura promisiune de care am sperat să nu se ţină, dar se pare că şi-a terminat treburile pe aici şi a plecat… puţin. În noaptea următoare l-am visat şi mi-a spus că o să aibă grijă de mine. Anul trecut însă, nu mi-a mai sunat telefonul în neştire. Culmea e că mi-aş fi dorit! Oamenii uită repede… Din fericire, nu m-au uitat prietenii mei, cei adevăraţi. Lor nu ştiu dacă le-am mulţumit destul… Şi nici vouă, prietenilor mei de pe facebook, care m-aţi susţinut şi m-aţi încurajat să-mi deschid acest blog. Pentru mine a fost mai mult decât o terapie, a fost o salvare. Fiecare zâmbet sau hohot de râs pe care l-am iscat şi fiecare mulţumire sau apreciere pe care am primit-o au reprezentat un pas înainte, pentru că, pas cu pas, am reuşit să ies din infern şi să mă întorc la viaţă. În octombrie, când am postat prima dată, am avut nişte emoţii îngrozitoare, nu ştiam nimic despre blogging. Prietenii de pe facebook mă citeau, dar nu erau deloc încurajaţi să-mi scrie, fiindcă, în afară de două prietene dragi (Luminiţa şi Mihaela), nu era nimeni pe acolo. Abia după vreo trei luni a apărut şi primul blogger, iar acum, wow!, am o mulţime de prieteni care nici măcar nu ştiu cât de importanţi sunt pentru mine. Dar le spun eu acum.

Inima mea începe încet-încet să se umple… Ştiţi cum se zice, God works in misterious ways şi cred că nici în cazul meu nu a făcut excepţie. De fapt, cred că Marian s-a ţinut deja de promisiune, pentru că ştiu că azi îmi va fi alături multă lume. Cu adevărat.

Vă mulţumesc, prieteni!

La mulţi ani mie! La mulţi ani vouă! 🙂

105 comentarii

  1. La multi ani, Oana ! Randurile tale scrise de fiecare data pe aici imi aduc mereu dureri de burta si rasul sanatos la purtator, de ma intreaba vecina de la unu ce am de rad asa ca un dement . Sunt putin , recunosc ! Apoi, kip going sa-ti asterni gandurile care or fi ele. Aici nu te judeca nimeni. Lasa-ti tastele sa zboare pe orice idee pe care o ai ! Nu duci lipsa. Bucura-te de viata gandind uneori si la trecut. Sa-ti spun ? Articolul asta m-a facut sa-mi pierd o lacrima din coltul ochilor . La multi ani , Oana !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Oana, la multi ani! Am citit tot ce ai scris aici pana acum si citesc in continuare! Chiar dacă nu ma îndemn la scris prea mult sa știi ca eu te urmăresc cu muuuulta placere! Ești pusă la favourit asa cum ti-am mai spus si altădată! Tine-o tot asa!

    Apreciat de 1 persoană

  3. La mulţi ani, Oana! Îmi eşti dragă, te iubesc! Şi numai mie şi nu numai eu! Şi noi avem motive multe să-ţi mulţumim pentru că e mare lucru să ai un colac de salvare şi să ştii că există un loc, un blog, care poate face minuni cu starea de spirit. Mulţumesc!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Te rog să nu fii tristă, sigur soţul tău antrenează tot Raiul, face un cor de îngeri care îţi urează „La mulţi ani!”. La mulţi ani îţi urez şi eu, să fii sănătoasă, bucuroasă şi să ne bucuri şi pe noi în continuare cu minunatele tale scriituri!

    Apreciat de 1 persoană

    • Iti multumesc din suflet, Nina! Azi chiar nu sunt trista si promit sa nu ma las nici pe viitor. Stiu ca postarea mea e ceva mai trista, dar e un exercitiu de sinceritate… Mi s-a parut firesc ca voi, prietenii mei, sa ma cunoasteti asa cum sunt, cu bune si cu rele. 🙂

      Apreciază

  5. La multi ani suflet frumos! Am descoperit acest blog la recomandarea unui alt prieten pe care-l citesc cu mare drag. De atunci nu mai pierd niciun articol. Vorba poetului: mi te-ai lipit de suflet ca marca de scrisoare. Iti multumesc pentru zâmbetul pe care reușești sa mi-l aduci pe fața, iti multumesc pentru starea de bine pe care mi-o transmiti de fiecare data cu slovele tale. Iti doresc tot binele din lume si-un sincer La Multi Ani!

    Apreciat de 1 persoană

  6. La mulți ani ! Chiar dacă a plecat de lângă tine sa știi ca este foarte mândru de ceea ce faci , ca faci fi bine ! Astăzi cred ca sta cu casca în ureche și încearcă sa vorbească cu tine . La mulți ani Îți spun și eu și sa fii fericita și implinita !

    Apreciat de 1 persoană

  7. „Fă tot ce poți și lasă restul pe seama destinului” – am zis după Confucius. Iar după mine zic să ai cât mai multe sărbători – Crăciun, Paște ori Rusalii (azi!) – în liniște, cu sănătate, bucurii și putere de muncă. Cu răsplățile care te bucură cel mai mult să nu duci grijă. Vom fi pe aproape.
    La mulți ani!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Neaţaaa! La mulţi ani, draga mea Oana! Să ne trăieşti încă o mie de ani şi să ne faci să râdem cu gura până la urechi. Tot ce îţi doreşti să ţi se îndeplinească!
    Şi să ştii că Marian te ţine în braţe şi îţi urează zilnic „la mulţi ani”.
    Eşti un om superb şi abia aştept ziua în care să te cunosc face to face. 🙂
    Zi faină să ai alături de cei dragi.

    Apreciat de 1 persoană

  9. La multi ani !
    Sa fii sanatoasa si norocoasa !
    Te-am descoperit de ceva timp si imi place cum scrii.Imi inveselesti diminetile cand te citesc in timp ce-mi beau cafeaua.Cafeaua fara tine nu e cafea.:)):))

    Apreciat de 1 persoană

  10. Oana, eu am ajuns sa urasc telefonul, mai ales din noiembrie pana in 1 februarie cand, intamplator sau nu, suntem nascuti toti: Mihai, socrul, soacra, eu, soră-mea, fiul lui Mihai și cinci prietene bune, era și tata, dar el e pe acolo, cu Marian al tau. Doar mama are septembrie primit ca dar, noi astialalti concuram Craciunul. De azi imi revizuiesc atitudinea și-mi spun ca daca am acest privilegiu il voi folosi. Nu știam nimic despre tine, decat ca ai darul de a ne descreti fruntile, miraculos, ca ai cei mai frumoși ochi și cel mai bland zambet. N-am ghicit nimic și, desi nu te-am descoperit de multa vreme, sunt sigura ca azi ai pecetluit legatura noastra fragila. Esti minunata și asa sa ramai!

    La multi ani, Oana! Nici nu știi cat de mult bine mi-a facut postarea ta! Pai, tot tu faci daruri de ziua ta? Multumim. Sa ai o zi minunata!

    Apreciat de 1 persoană

  11. La multi ani, Oana! Esti un om fain si ma bucur mult ca ai reusit sa profiti de oportunitatea de a-ti transforma necazul intr-o bucurie si ca esti plina de speranta din nou. Ce marturie grozava pentru cei care trec prin situatii similare! Sa fii sanatoasa si voioasa! ❤

    Apreciat de 1 persoană

  12. Oana draga, iata cum exact de ziua ta, tu ne-ai mai daruit o parte din tine si pentru asta imi esti si mai draga! Iti multumesc! Nu numai ca poposesc mereu aici sa iti sorb cuvintele magice, dar iti simt prezenta printre randuri. E mare lucru! La multi ani minunati!! Te imbratisez!

    Apreciat de 1 persoană

  13. La multi ani 🎈🎁🎂 mereu sa fii la fel de „efervescentă” și plină de umor! Cineva mi-a spus o dată „să te bucuri de fiecare zi că e cea mai frumoasă”! Așadar bucură-te de cea mai frumoasă zi de naștere!😘

    Apreciat de 1 persoană

    • Iti multumesc muuuuult, Cati, ❤ you! Stiu ca ce am scris da fiori, dar trebuia s-o fac la un moment dat… Face parte din viata mea, cu bune si cu rele, si am simtit nevoia sa impartasesc asta cu prietenii mei! 🙂

      Apreciază

  14. La mulți ani !!!!! Am noroc că familia noastră și prietenii ne-am obișnuit cu mesajele în timpul sărbătorilor. Mai puțin cu apelurile. Iar la zilele de naștere, doar facebookul 😀

    Apreciat de 1 persoană

  15. La Multi Ani, Oana!
    Chiar daca unele cuvinte sunt „fascinant” de banale, totusi sper sa nu le consideri chiar asa:
    Sa fii sanatoasa, sa te bucuri de tine si de bucuria pe care o provoci scriind. Ai pus mult din sufletelul tau in cuvintele de azi si sper ca te-ai simtit cumva mai linistita.
    Imi place ca te-am descoperit. Cam tarziu ce-i drept, dar la timp ca sa-mi provoci realizarea unui mic giumbusluc.(As vrea sa ti-l trimit, poate vorbim cum!)
    Chiar daca ziua poate nu va fi completa, sa te bucuri de ea, pentru ca asa e bine! 🙂
    Cu drag!

    Apreciat de 1 persoană

  16. La multi ani, sufletel drag! ❤ M-a emotionat foarte tare postarea ta, din mai multe motive. Stiu sigur ca bratele nevazute ale lui Marian te protejeaza in fiecare clipa si e fericit sa vada cat de iubita si apreciata esti. Cred cu tarie ca nimic nu e intamplator in viata noastra… pentru ca asa ai descoperit cat de puternica esti si dornica sa mergi senina mai departe si sa aduci bucurie celorlalti. 🙂 Ideea cu blogul – divina!, pentru ca Dumnezeu ti-a daruit o minte stalucita, un suflet curat si nobil si HAR ca sa aduni in jurul tau multi oameni minunati. Frumoasa rasplata zic eu! Meriti tot ce e mai bun si frumos pe lume! Sa fiti sanatoase si tu si mamica ta draga, si sa ne inseninam cu totii zilele, anii, foarte multi ani, aici, pe blogul tau, de care eu sunt cu totul dependenta. Te iubesc din tot sufletul meu! ❤ 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Si eu te iubesc, Lumi, fara incurajarile tale n-as fi fost acum aici! Hai ca am zis ca n-o sa plang azi si parca a inceput sa-mi tremure buza… 😀 Iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si sa ne mai vedem pe aici inca o mie de ani! ❤

      Apreciază

  17. Ma intrebam eu „de ce nu primesc articole de la „blogul unei tipe oarecare”? Si iata, ca am gasit raspunsul… Nu m-am abonat si pe mail… Oh, multe mai am de invatat in ceea ce priveste bloggingul.
    Mai adaugati o prietena la lista dv va rog!
    Duminica placuta!

    Apreciat de 1 persoană

  18. „“Eu nu o să mor bătrân şi neputincios. Nu vreau să fiu o povară pentru nimeni. E urâtă bătrâneţea!”. Am exact aceleasi conceptii; si mai am o mare dorinta,pe care o repet Marianei tot timpul. Oricum imi pare rau despre ce s-a intamplat in viata ta si ma bucur mult ca ti-ai revenit. E un cantec care spune cam asa: ceea ce nu te-a omorat, te face mai puternic. (sac,nu scriu in engleza 🙂 ) Tine-o tot asa,Oana. And….you are right, God works in misterious ways…

    Apreciat de 1 persoană

  19. Stiam eu ca in spatele bunei dispozii trebuie sa fie pe undeva, ascunsa cu grija, o mare tristete. Sunt convisa ca ai puterea sa revii la viata, la o viata plina de fericire, iar el, de acolo de sus, te va ocroti intotdeauna! La Multi Ani, Oana !

    Apreciat de 1 persoană

    • Multumesc din suflet, Luminita! Viata mi-a aratat nu numai ca nu sunt singura in situatia asta, ci si ca sunt si altii mult mai incercati. Rasul chiar este pansament pentru suflet, iar eu am fost prima mea „pacienta”. Acum ma straduiesc sa-i fac sa se simta bine pe toti cei din jurul meu. Asta imi umple sufletul de bucurie. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  20. Eu,un om neânsemnat,de aici din departare,îti urez o viata lunga,doar cu cer senin si soare. Sa ai parte de iubirea Celui mort si înviat,care stiu ca te iubeste mult,neconditionat .Fii”Femeie”înteleapta,caci El,Cel ce te-a creat se va îngriji de tine,cum nu ti-ai imaginat. El ti-a dat comori eterne,pentru-a le administra,fii o binecuvântare pentru cei din casa ta . ïmparte-ti cu ei ‘averea’,fii fiinta generoasa,caci tot ce oferi în viata,vei avea-nsutit…acasa !
    LA MULTI ANI,CU MULT DRAG SI STIMA !

    Apreciat de 1 persoană

    • Iti multumesc din suflet, Ana! Aprecierile tale ma onoreaza. Si pe mine ma bucura intalnirea cu tine, cel mai mare castig al meu de cand mi-am deschis acest blog sunteti voi, niste oameni speciali, de scrierile carora am devenit dependenta. Un cadou mai grozav nici ca puteam primi. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  21. Mi-ar placea sa-mi treaca ceva special prin cap, asa, ca sa te dau pe spate, cum faci tu cu noi in fiece scriere. Din nefericire nu-i ziua mea cea mai inspirata. Dar nu-i bai! Asa ca o sa ma limitez la a-ti zice „La multi ani, Oana!” 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Mirel draga, iti multumesc mult, mult de tot! ❤ Ca sa stii, cand e vorba de facut urari, nu e niciodata ziua mea cea mai inspirata. Ma simt stanjenita, imi face impresia ca zic platitudini sau ca, dimpotriva, totul suna festivist… Ca atare, ma rezum tot la cele trei cuvinte! 🙂
      P.S. Ma dai pe spate de cate ori scrii, iar pozele pe care le faci sunt… wow! Sa-ti mai zic ca la story-ul ala despre catei am si plans?

      Apreciază

  22. Mai primeşti un „La mulţi, mulţi ani frumoşi şi buni!” întârziat, cu scuzele de rigoare? Chiar îmi pare rău că nu am trecut ieri pe aici. Să fii mereu aşa cum începem să te cunoaştem, puţin câte puţin, tipa veselă, cu un umor sănătos, care pare să ia totul în glumă, disecând, de fapr, fiecare amănunt. Ştiu că ţi-am mai spus, dar mă repet, e o bucurie să intru pe pagina ta. 🙂 Să fii bine şi să-ţi fie aşa cum îţi doreşti!

    Apreciat de 1 persoană

  23. Cu intarziere, La Multi Ani! Nu stiu ce sa iti urez, ca m-am induiosat oleaca… mai tare. Poate cat mai multe zile senine, si cele innorate sa treaca cat mai repede, si sa fii inconjurata mereu de prieteni. Si simfonia sa continue sa cante, poate chiar orchestrata de altcineva. Si gata, numai bine! x

    Apreciat de 1 persoană

  24. Stiu ca e cam tarziu, dar „La multi ani!” Niciodata nu vei fi singura, mai ales aici printre randuri…sotul va veghea mereu si se pare ca o face foarte bine. in paranteza fie spus…nu am avut internet in acest week-end…scuze pentru urarile tarzii. Imi multumesc ca imi faci zilele frumoase!

    Apreciat de 1 persoană

  25. Mai cu intarziere, fiind plecat cateva zile, am ajuns si eu pe aici si vad ca a fost sarbatoare mare. La multi ani, draga Oana! Multa, multa sanatate, bucurii si numai zile frumoase! Si tot ce e mai bun sa fie in viata ta si a celor dragi. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  26. Deci nu pot să cred!
    În primul rând, nu am știut că a fost ziua ta de naștere și pentru asta-mi cer scuze și îți spun acum la mulți ani, fericire și sănătate că-i mai bună decât toate!
    În al doilea rând, ceva ne leagă atât de mult… Poate ți se pare că exagerez sau ceva, dar este un lucru care ne leagă și nu mă refer neapărat la hobby-urile noastre sau pasiunile noastre… Ce e cel mai ciudat e faptul că în data de 19 iunie…. A fost și ziua mea. Cunosc cel puțin alte 6 persoane care sunt născute în aceeași zi cu mine, dar la tine e ceva special. Wow.

    Apreciat de 1 persoană

    • Incredibiiiil! Asta da surpriza! La multi ani si tie, scumpo, si tot ce-ti doresti! ❤ E adevarat ca nu mi-a trecut prin minte ca ai putea fi nascuta in aceeasi zi cu mine, desi as fi putut sa ma gandesc… E adevarat ca blogul tau l-am descoperit intamplator, dar ca n-am mai plecat de acolo n-a fost intamplator. Cumva am descoperit in tine o varianta a mea mult mai tanara, ca sa aflu acum ca impartim nu numai aceeasi luna, ci si aceeasi zi… Sa speram ca, pana la urma, ne-am nascut intr-o zodie norocoasa! 😉

      Apreciat de 1 persoană

  27. Primesti urari si cu trei zile intarziere? La multi ani cu multa sanatate, fericire, iubire si bucurii!
    P.S. M-a emotionat cu totul povestea ta si ma bucur ca ai parte de prieteni care iti sunt alaturi si te-au indemnat sa iti deschizi blog.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu