Miss “Noaptea minţii”


Ieri-seară, în timp ce mă plictiseam cu graţie, respectiv cu trosnet de fălci de la atât căscat, primesc un mesaj de la o prietenă: “Ia minunează-te şi tu, că eu de asta nu mai auzisem…”. Acu’, na, cine naiba nu vrea să se minuneze pe gratis? În plus, mai era şi curiozitatea, aşa că am dat imediat clic pe link. Bă, ce să zic, m-am minunat şi minunată am rămas. Ca să nu vă mai fierb, e vorba despre un concurs de miss, dar nu despre unul obişnuit, ci despre “Miss Alăptare România, 2016”. Trebuie să recunosc că, iniţial, am fost puţin dezamăgită, fiindcă mă dau în vânt după concursurile clasice, unde miza e mare şi fetele alea ridică ştacheta de la an la an. La naiba, de câte ori avem ocazia să vedem defilând în chiloţi tinere superbe care la 22 de ani sunt la al patrulea masterat, îşi întreţin singure tatăl paralizat, mama obeză şi cei 15 fraţi, asta în timp ce fac şi voluntariat la casele de bătrâni, la spitalele de oncologie pediatrică, în Biafra şi, în puţinul timp liber rămas, salvează balenele? Ulterior, am fost obligată să-mi reconsider opinia, fiindcă subiectul ăsta era mai mult decât juicy, era de-a dreptul… milky. Drept urmare, am început să mă informez.

Că această organizaţie are ca scop încurajarea alăptării la sân mi-a fost clar din prima. Nu pot să mă pronunţ, dar probabil ca e îngrijorător faptul că doar 3,4% dintre sugari mai sunt alăptaţi exclusiv la sân după vârsta de 6 luni. Ce nu mi-a fost clar e sintagma “Revoluţia româncelor care îndrăznesc să-şi alăpteze copiii”. Cum adică ÎNDRĂZNESC? Asta nu e o chestie firească? Mamele care alăptează la sân sunt ilegaliste, luptă la baionetă, pe undeva prin munţi, pentru a-şi câştiga drepturile? Despre ce vorbim aici, fraţilor? Mă rog, dacă ne referim la o mamă care încearcă să-şi alăpteze în tramvai fiul licean, pot să înţeleg chestia cu îndrăzneala, dar aşa? Pentru asta se primeşte o medalie? Devii o martiră a neamului dacă îţi deformezi rezervoarele de lapte? Sigur, văzut din perspectiva merelor şi a perelor ajunse jartele, e un sacrificiu, dar de-a lungul vieţii o să constaţi că asta e cel mai mic…

Sau poate chestia asta se referă la alăptatul în public, o treabă extrem de controversată. Sinceră să fiu, prefer să-mi sară în ochi, în plină stradă, o chestie producătoare de lapte cu un bebeluş atârnat de ea decât una producătoare de pipilică (mă ruşinez să spun pişat) cu un Gigel ataşat de ea. Pe scurt, singurele prejudecăţi cu care se luptă mamele astea sunt doar cele din capul lor.

Deci… avem un concurs. Iar concursul asta are şi un juriu. Recunosc că mintea mea perversă m-a făcut să mă gândesc la alt gen de verificare a candidatelor, că doar e vorba de Miss alăptare, însă nu, nu s-a ajuns atât de departe, nu trebuie să verifice nimeni sursa prin palpare sau chiar prin degustare şi să aleagă apoi între Holstein şi Bălţata românească. Candidatele trebuie doar să trimită nişte poze, urmând să fie premiate cea mai inspiraţională, cea mai îndrăzneaţă şi cea mai votată. Va daţi seama ce agitaţie o să fie pe site-urile de obsedaţi şi pedofili cu aşa un regal de poze?! Ce naiba poate fi mai inspiraţional pentru indivizii ăştia decât să primească the whole package? Să mă ierte ştiu eu cine, dar nu cred că vreau să văd cum o să arate cea mai îndrăzneaţă poză…

În fine, premiile sunt de vis şi aproape că mă oftic că n-am cum să candidez: un DVD, o baveţică, un balsam mamelon (sic!) sau un colier de alăptare… Chiar merită să-ţi arunci intimitatea în eter pentru o măslină lustruită şi o clipă de celebritate pe site-urile de mămici! (Apropo, aţi observat că mamele sunt o specie pe cale de dispariţie, acum toate sunt mămici, chiar şi cele de 150 de kg, cu uitătură cruntă şi mustaţă?)

Ştiu, o să mă întrebe mulţi care e problema mea. Sincer, niciuna! Tocmai de aia mă gândesc să le mai dăm şi altora o şansă să ÎNDRĂZNEASCĂ, să vorbească despre problemele lor, să lupte pentru ele şi să ni le arate. Vouă cum vă sună: Miss naştere naturală, Miss cezariană, Miss buci de silicon, Miss/Mr. Hemoroizi, Mr. Prostată, Mr. Priapism sau Mr. Incontinenţă urinară?

Ceva doritori?

N.B. Înainte să mă trezesc pe cap cu vreo isterică de-asta care face prozelitism cu forţa pe site-urile de mămici, vreau să menţionez că nu sunt împotriva alăptării la sân, ci doar a metodei stupide de a populariza asta. Mă scuzaţi, dar să reduci o femeie la o extensie a mamelonului mi se pare oribil. Aş vrea să cred că o femeie înseamnă ceva mai mult decât un dozator de lapte din Piaţa Obor sau o Joiană căreia i se expune ugerul înainte de vânzare. E adevărat, imaginea unui sugar la pieptul mamei e cât se poate de înduioşătoare, dar tocmai de aceea într-o campanie de genul ăsta trebuie lucrat în mod profesionist, nu cu modele de ocazie, cărora să li se ceară să pozeze “îndrăzneţ”. Miss Alăptare? Pe bune? Ce urmează? Miss Colhoz?

83 de comentarii

  1. Dacă se derulează într-un mediu intim, doar printre specialiste cu experienţă în domeniu-femei cu state grele de alăptare- nu-i rău.Dar dacă se expun în mediul online, la îndemîna tuturor băloşilor, e un rahat.
    Oricum, etalarea dozatorului în alt scop decît e proiectat e, zic eu, o idee tîmpită.
    Dar na, eu sînt de modă veche şi nu-mi place nici cum îşi scot burta la vedere gravidele moderne.
    Prefer ca femeia să fie cochetă, fină şi toate celelalte, iar mama să fie mamă, nu o chestie care se expune pe stradă sau online.

    Apreciat de 4 persoane

  2. :)))) Oana, îndrăzneală si lupta crâncenă a mamicilor 😛 din „era noastră” mă irită și pe mine de-o vreme incoace.
    Ne-am trezit brusc că ne place teribil să „luptăm”. Motive? Imediat găsim!!! Românul a fost inventiv de când e lumea!!!

    Apreciat de 1 persoană

  3. M-am amuzat dar am dat-o şi pe serios. Lipsa de profesionalism în campanii publicitare e din ce în ce mai pregnantă. În Eforie Nord erau atârnaţi în faţa unui magazin care vindea detergenţi, angrenat într-o campanie, chiloţi plini de caca (natural!!) în arşiţa verii. Îţi tăia pofta să mai intri în magazin, d-apăi să cumperi detergent.

    Apreciat de 1 persoană

    • Uneori linia de demarcatie intre amuzant si ridicol sau chiar grotesc e destul de subtire, si cei mai multi nici nu-si dau seama ca i-au trecut pragul.
      Si-acum, apropo de grotesc, trebuie sa spun si eu care e cea mai tare chestie pe care am vazut-o vreodata (pe o taraba la metrou Piata Victoriei): globuri din alea de „cristal” cu „zapada” aferenta, iar inauntru Iisus Christos pe cruce. Pe postament scria Romania! 😀 😀 😀
      La tarabele cu chiloti am vazut si budigai din aia cu luni, marti, mi…, iar pe partea din fata, Iisus, Fecioara Maria, d’astea care te fac sa-ti lasi chilotii in vine cu piosenie. 😀 😀 😀

      Apreciat de 1 persoană

  4. Mvaaaaai, dar cat am ras =))))) Eu zic ca tu calci pe teritoriu minat… Pe langa ce ai zis tu, mi se pare total aiurea modalitatea de exprimare la plural: noi am facut febra, noi mancam piure de morcov, noi facem la olita so on so forth. Really???? Chiar nu mai are nimeni personalitate in ecuatia asta?
    Apopo TV. Intamplator, miercuri am ajuns sa vad vreo 10-15 minute din emisiunea Insula Iubirii sau cum ii zice. Cand ajung acasa, sper sa gasesc pe youtube linkul catre pasajul vazut, caci o sa razi cu lacrimi. Am ramas surprinsa sa vad cum 2 oameni „vorbesc” intre ei fara sa existe nici cea mai vaga coerenta intre doua propozitii (nu au ajuns la stadiul de fraza). Leitmotivul discutiei: „tu nu intelegi”. Ce ma oftic ca nu am cum sa il caut acum!!! 😀

    Apreciat de 2 persoane

    • Ah, Teodora, abia astept! :))))
      By the way, fara legatura cu subiectul, sunt curioasa daca o sa te uiti la Kanal D la emisiunea „Ai stil”. Am vazut un promo cu Iulia Albu, Raluca Badulescu si Maurice Munteanu. Pare promitator. Recunosc ca o sa ma uit mai mult pentru Maurice, nu doar din spirit de colegialitate (prestam la acelasi trust), ci si pentru ca e un tip absolut sarmant, care chiar stie ce spune. 😉

      Apreciat de 1 persoană

      • Asa ma provoci tu pe mine si ajung sa scriu comentarii muuuuult prea lungi. O sa fac un efort sa scurtez toata dizertatia aparuta in mintea mea.
        1. Nu ma uit la televizor decat foarte rar si de obicei tarata de my better half (ca si in cazul de mai sus). Pentru emisiunile pe care le urmaresc (Vocea Romaniei, Romanii au talent, Masterchef si Romania te iubesc) am abonament la voyo.
        2. Pe Iulia Albu nu o consider a fi o autoritate in moda si nu inteleg de unde s-a trezit sa fie atat de rautacioasa cu toata lumea. Inteleg ca se vinde sa fii bitchy, dar macar sa fii un etalon atunci cand deschizi gura. Chiar si daca ar fi unul, tot nu fac parte din publicul care are un apetit sa urmareasca o asemenea atitudine. It’s bad karma for me 😀
        3. Maurice are un stil aparte in tot, consider ca este o voce in moda si imi face placere sa il citesc, chiar daca viziunea mea e total diferita.
        4. De curiozitate, voi da o sansa emisiunii (thx for sharing).
        5. Tot n-a iesit scurt comentariul.

        Apreciat de 1 persoană

  5. Nu sunt pudibond (dimpotrivă – aş putea spune) alăptarea la sân mi se pare o chestie normală şi firească, mama m-a alăptat peste nouă luni (avea de unde!) şi am crescut mare şi frumos (părerea mea), dar a face din asta un spectacol public mi se pare un pic deplasat. Imaginea unei femei cu ţâţele la vedere nu mă/ne deranjează, (dimpotrivă) nici mâncatul în public, facem asta în fiecare zi, în colţul străzii sau la cârciumă. Iar dacă mama n-a avut de ales, pleacă de acasă cu plodul de gât şi-l apucă pe ăla foamea, n-are ce face. Cum n-are ce face nici dacă ăla micu’ se cacă pe el, normal de altfel până la o anumită vârstă. După… e deja discutabil. Dar a face din alăptare un spectacol public – aici Oana ai perfectă dreptate, nu e chiar cea mai inspirată găselniţă. Dar sunt de acord cu celelalte propuneri de show, exceptandu-le pe Miss Buci Siliconate si Miss Naștere Naturală care s-au făcut. Adica Miss/Mr. Hemoroizi, Mr. Prostată, sau Mr. Incontinenţă urinară. Am lăsat Mr. Priapism la urmă, pentru că și ăla s-a facut și ar trebui cumparat formatul de la băieții XXX. Propun și susțin ca realizabil 100% Miss/Mr. Hemoro-izi. Cine se oferă benevol sa fie in juriu? Hai, că vor fi poze de excepție!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Presupun ca, nefiind in „zona” parentingului, nu stii ce subiecte aprige de dezbatere sunt cele legate de alaptare. Exista, intr-adevar, o tendinta ne-naturala de a nu alapta, din motive estetice sau de mama cu cariera profesionala, or copiii mici se hranesc cel mai eficient cu lapte matern. Si au fost de curand si niste semnalari in online a unor mame jignite, amenintate, gonite etc. pt ca au indraznit sa alapteze in public (cred ca scandalul a pornit de la o mama invitata la o nunta, care a fost apostrofata de personalul hotelului gazda sa nu mai alapteze in hol, ci la toaleta).
    De aici si pana la exagerarile inerente nu e decat un pas, ca de obicei: sa alaptam pana la sapte ani (stiu cazuri reale, iti sta mintea-n loc!) sau sa ceri lege pt alaptat in public, desi nu e interzis…
    Eu, una, recunosc deschis ca nu mi-a placut deloc sa alaptez, mi se parea ceva prea animalic pt inaltele sfere intelectuale in care mi se plimba spiritul. Dar am facut-o cumintica, pt binele copilului, cat s-a putut. Sapte luni, adica, dupa care s-a inchis robinetul. I-am dat si lapte praf in paralel, a mai baut vreo doi ani dupa, si gata, nu a fost nicio tragedie. Absolut niciodata in public. Evident ca nu tb sa te ascunzi in munti ca sa faci un act natural, dar nici sa iti exhibi laptariile in mijlocul parcului nu mi se pare ok. Pacat de miile astea de ani in care am luptat pt civilizatie, daca acum cerem dreptul de a ne comporta ca niste animele ne-umane!

    Apreciat de 1 persoană

    • Perfect punctat de la a la z, Alunita! Altfel, ce sa zic… Tipele astea care se tem sa nu se deformeze ar putea sa caute niste mame purtatoare pentru odraslele lor, eventual. Sau poate ar trebui sa-si gaseasca sotii lor alte femei. 😀

      Apreciază

      • Sincer, eu incerc sa nu judec pe nimeni – nu imi reuseste niciodata, dar zau ca incerc 😉 Sa faca fiecare ce vrea. Dar e pacat de copii: daca tot te-ai apucat sa ii faci, atunci asuma-ti responsabilitatile pana la capat!

        Apreciat de 1 persoană

    • @ Mama Aunita daca au fost mame jignite , amenintate , gonite pentru ca au indraznit sa-si alapteze copii in public…pentru ce voi damele , nu faceti ce-au facut acele sufragete mai in urma cu vreo suta de ani ? PROTESTATI PUBLIC DA-I DRACULUI DE NENOROCITI !!!!!!!!!!!!!m Oricum sunteti cu mult mai multe decat barbatii .

      Apreciază

  7. Pe mine mă amuză competențele membrelor din juriu ”Consultant alăptare”. Cred că mamele și bunicile noastre n-ar mai termina crucile la auzul unor asemenea titluri pompoase. Iar eu unul stau acum și mă gîndesc că, de fapt, am supt lapte ca prostu…

    Apreciat de 1 persoană

  8. Eu mă oftic. Nu-s nici de Miss, nici de alăptat. Am trecut şi de vârsta la care mi-aş permite să-i cer mamei să mă alăpteze. So… nu-i corect. Facem şi noi un concurs? Ceva de băut cafele şi pipat cu eleganţă? că altceva nu ştiu dacă ştiu să fac.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Tipo….EXCEPTIONALA POSTARE !!!!!!!!!!!!!!! Nota 100 cu felicitari !!!!!!!!!!!!!! Mai frate…ce dracu le-a venit unora de considera alaptatul , CHIAR ALAPTATUL IN PUBLIC drept ceva ce este…disgratios ??? Oare cine a avut aceasta idee absolut imbecila ? Citeam mai deunazi despre o tipa ce-a fost amendata deoarece si-a alaptat copilul intr-un vagon al metroului londonez la o ora de varf si…nu era romanca ! Am mai auzit de pe la noi de la Constanta sau Mamaia parca cum ca…unei femei i-a fost cerut cu insistyenta sa paraseasca restaurantul in care s e afla cu sotul si prietenii deoarece …si-a permis sa-si alapteze copilul acolo la masa la care statea , asta in conditiile in care acel restaurant { vorba s a fie restaurant…cel mult o cantinerria } nu avea sala speciala pentru asa ceva . Oare pana unde s e va a junge cu aceasta ipocrizie care , pe mine cel putin ma scoate din toti tzatzanii creierilor ?!? Din punctul meu d e vedere alaptatul ca si nasterea constituie una dintre minunile naturii si…dracu sa-i ia pe aia care se dau phudibonzi !!!!!!!!!!!!!!! Cateoadata stau si ma-ntreb : oare nu cumva o femeie sa fie in spatele acelui barbat care-a avut ideea cu interzicerea alaptatului in public ? Probabil ca ala , in viata lui a supt doar direct de la 😉 taur . Si apropos …cine era acea Miss , ai aflat pana la urma ???

    Apreciat de 1 persoană

    • Ai dreptate, Marian… Ce ma nedumereste pe mine apropo de ce ai povestit e cum de nu deranjeaza pe nimeni ca aproape toata lumea, la restaurantele de pe plaja, si nu numai, mananca in chiloti. Nu m-ar deranja deloc sa vad o mama alaptandu-si copilul, in schimb, burtile revarsate si paroase ale unora imi taie pofta de mancare. Eu, una, asa am fost invatata – ca masa se respecta. Cat de greu e sa te acoperi cu ceva atat timp cat mananci?

      Apreciază

  10. Faine subiecte găsești, dragă Oana! Ideea unei asemenea campanii pro-alăptat poate că este bună, dar „genialul” stil românesc de a o implementa…. este ca de obicei un mare „fâs”! Din ceva ce ține de naturalul ființei umane, căci așa au crescut mii și mii de generații de oameni, unii aleg să facă un spectacol ieftin și prost regizat. Totul pentru rating și…. atât. Ce mai contează penibilul situației? Banul să iasă și proștii să belească ochii la tâmpenii. Și mai e ceva: dacă s-ar uita cineva la un astfel de concurs, gata, s-ar repezi femeile să alăpteze copiii pe capete? Cu așa idei…. nu convingi pe nimeni pentru nimic.
    Numai bine și un weekend frumos, dragă Oana! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Alex dragă, ai dreptate! Așa e, alăptarea e un lucru firesc… dacă ești o femeie responsabilă care face copil fiindcă și-a dorit, nu pentru că s-a întâmplat sau mai știu eu ce. Probabil că unele chiar au nevoie de motivații de genul ăsta. Mă gândeam că mai degrabă ar merge o abordare „fashion” – poate că dacă li s-ar induce ideea că purtarea unui copil la piept e mai cool decât mersul cu un Chihuahua în poșetă ar avea mai multe șanse de reușită. Bine, de preferat ar fi fost ca individele astea să nu se fi înmulțit din start, dar dacă tot s-a întâmplat… Na, că am zis-o!
      Un weekend fain și ție! Al meu ar fi cu siguranță dacă ne-ar răcori o ploaie, e cumplit aici…

      Apreciat de 1 persoană

      • Uraaaa! La noi tocmai a plouat puțin! Nu mult, dar s-a mai răcorit pământul, căci totul era încins ca un grătar cu mici. Pe la ora 14 simțeai că aerul fierbinte îți arde plămânii! Este mare nevoie de ploaie, de puțină răcoare. Sper ca până termin de scris aici, ploaia să fi ajuns și pe la București! 🙂
        O seară frumoasă, dragă Oana!

        Apreciat de 1 persoană

  11. În ceea ce priveşte absurditățile ne batem de la egal la egal cu tot mapamondul. Habar nu aveam că există aşa ceva, nu ştiu cine va ieşi pe primul loc la un astfel de concurs, mi-s dragi mămicile din totdeauna – fără conotații sexoase – dar avem încă un exemplu din care reiese că ne putem aşepta la orice. Oricum, gânduri bune pentru Miss Alăptare, toți am vrea să fim din nou copii. ☺☺☺

    Apreciat de 2 persoane



  12. Azi este sâmbătă, Pe vremurii oamenii se întâlneau în sat la o horă ..era momentul în care împărţeau bucuriile, după o săptămână de muncă …Ei…dar vremurile sunt altele…Şi Noi ne vom întâlni diseară …la o horă a gândurilor…
    Încă sunt în vacanță, însă vă citesc cu drag atunci când am posibilitate. Să auzim numai de bine ! O zi splendidă vă doresc!

    Today is Saturday, on vremurii people met at a dance in the village when the shared joys ..era after a week of work … They … but times are different … And We’ll meet tonight .. .if a dance of thoughts …
    I’m still on vacation, but you fondly when I read possibility. Let’s hear only good things! A beautiful day I want!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Noaptea minţii… elegant spus, ai fost foarte îngăduitoare aici.
    Textul tău m-a inspirat să dezvolt o temă pe care voiam de mult s-o abordez da’ e mult prea complexă pentru mintea mea zilnică, aşa că prefer s-o dau gata înainte de a spune despre ce e vorba.
    Pe de altă parte, scrii aici “Chiar merită să-ţi arunci intimitatea în eter pentru o măslină lustruită şi o clipă de celebritate pe site-urile de mămici!” dar atunci când respectivele o fac la vedere urbi et orbi, ca să zic aşa, nu e cam tot aia cu a-şi pune poza pe net? Întreb şi eu, mă, nu dau cu parul…

    Apreciat de 1 persoană

    • M-ai facut curioasa, abia astept sa vad despre ce scrii. 🙂
      Axel, acu’ ce sa zic… Sincer, eu n-am mai vazut din copilarie o mama alaptandu-si copilul pe strada si cu atat mai putin dezbracata pe jumatate sau complet si pozand indraznet. Poate sunt eu defecta, dar mie indemnul de a poza indraznet cand tii un copil in brate mi se pare usor kinky. Zic si eu… 🙂

      Apreciază

  14. După mine, însăşi ideea alăptatului în public, fără restricţii, e kinky şi îmi seamănă mai mult cu teoriile alea de pe vremea curentului hippy… groovy, maaan! You’re one with Mother Nature..!
    Pe bune, nu contest avantajele alăptării – nici nu mă pricep la aşa ceva – dar, aşa cum atunci când îl văd pe Gigel producând pipilică (mă ruşinez să spun pişat) pe stradă îmi vine să i-o smulg cu patentul, tot aşa (nu atât de sălbatic, na…) mă deranjează să văd o femeie alăptând în public. Toate astea pentru că există o serie de acte fiziologice ce trebuie consumate într-o oarecare intimitate – pipilica şi căcuţa, sexul (normal sau între Ion şi Marcel), spălatul la fund, naşterea şi alăptarea; ultimele două s-or consuma ele şi în public, în caz de forţă majoră dar n-ar trebui să devină ceva acceptat ca fiind firesc.
    Am auzit că, în alte părţi, unele firme au camere speciale pentru hrănirea la sân a viitorului ţării şi mi se pare OK aşa. Poate ar trebui făcute camere de-astea şi prin parcuri (straşnic păzite, fireşte!) dar nu în ideea de a le obliga la recluziune pe tinerele mame, aşa cum, probabil, ar gândi vreo feministă de-aia cu cuţitul la brâu ci pentru a le permite să se simtă în siguranţă, ele şi ăla micu’, suficient de în siguranţă pentru a permite consumarea unui act fiziologic normal într-o intimitate normală.
    Problema apare atunci când nu ne dăm seama că suntem condiţionaţi de concepte (auto)induse şi tindem s-o luăm puţin razna, lăsând la o parte bunul-simţ (cel mental, nu cel educaţional) în favoarea promovării unor idei uneori de-a dreptul periculoase. În acelaşi registru – deşi nu cu aceleaşi consecinţe – se situează şi exhibarea în public a celor ce se iubesc în fund, cu răcnete de tipul “Avem dreptul s-o facem!” Îl au. În intimitate.

    Apreciat de 1 persoană

    • :)) Stiu cum e sau, ma rog, imi imaginez. Pe blogurile de „mamici” n-am fost, dar am avut niste experiente similare pe un blog de „slabute”. Si-alea te sfasie si te mananca, dar cred ca au circumstante atenuante – sunt vesnic nemancate. 😀

      Apreciat de 1 persoană

  15. scurt pe 2… sau pe unu… dă-mi linkul… :)))
    e anormal ca, într-o societate ce se vrea conștientă, să privezi nou-născutul de principala sursă de dezvoltare. laptele matern. recunosc că nu sunt adeptul alăptării în public, (nu știu de ce) o astfel de imagine îmi provoacă greață și dezgust, dar există soluții. cât despre concurs… o adunătură de labagii perverși (scuză-mi expresia) ce vor să fac afaceri cu xHamster

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu