Mam ândrăgostit și sânt fericit!


De vreo două zile, am intrat pe pilot automat. AMR trei săptămâni până la concediu și deja mi-am planificat în amănunt fiecare mișcare. Mai bine zis, fiecare ne-mișcare, fiindcă mi-am setat creierul, în urma unui supradozaj de Xanax, care mi-a scurcircuitat neuronii ăia zglobii, să stau. Mai nou, visul vieții mele e să nu fac nimic. Recunosc public că sunt o obsesiv compulsivă, o dusă cu pluta pentru care procrastinarea și leneveala sunt termeni utopici. Mintea mea clocește permanent scenarii, teorii ale conspirației sau, după caz, liste de cumpărături, iar în restul timpului, conversații cu iz paranoid și, din când în când, schizoid, că, na, am și o mulțime de amici virtuali, alții decât cei de pe Facebook. Mai nasol e când încep să verbalizez ziua în amiaza mare, singură pe stradă… Dar cine să mă vadă? Toți ceilalți, sănătoșii, vorbesc cu telefoanele lor mobile.

Pe scurt, dat fiind că mă duc într-un loc unde am mai fost, o să-mi rezerv cel puțin trei zile de lălăială totală și o să zac pe plajă, într-o semi-comă binemeritată. După aia, o să-mi bombardez prietenii din mediul virtual, deja sătui de job, cu fotografii din vacanță, știu ei de ce! Până atunci însă, cum spuneam, mai sunt trei săptămâni în care îmi voi muta fizicul obosit de colo-colo și voi primi cu resemnare complimentele zilnice: “Vai, dar ce palidă ești!”, “Mai dă-te cu ceva pe cearcănele alea, că ne strici dispoziția!”, “Parcă ți s-a rărit părul, dar tot vâlvoi îți stă”, “De unde ai, dragă, toți pistruii ăștia?”. Ca să fiu sinceră până la capăt, trebuie să spun că, totuși, există și cineva care mă iubește necondiționat, așa pistruiată, galbenă la față, cu cearcăne și cu părul vâlvoi. Îl cheamă Gabriel și e taximetrist. Se face un an de când ne-am cunoscut, într-o conjunctură nefericită, și de atunci îmi declară dragostea lui cu fiecare ocazie. Nu știu exact de ce tocmai persoana mea i-a trezit asemenea sentimente, cert este că nu mai poate trăi fără mine, așa cum sunt eu, cu cearcăne, păr vâlvoi, palidă și cu pistrui (kilogramele în plus sunt o problemă delicată, deci nu o să mă refer la ele). Recunosc, sunt de vină, i-am dat numărul de telefon, însă doar pentru că era disponibil și pentru drumuri în afara localității, nu în afara moralității. Mă rog, lui i s-a părut încurajator și, de atunci, adorm și mă trezesc cu Gabriel. Mai bine zis, cu mesajele lui Gabriel.

Ce să zic?, omul e exact pe gustul meu, dar nu vreau să-l încurajez deocamdată. Începutul a fost ezitant, dar tăcerea mea i-a dat curaj…

”Bună dim servici ușor poftă bună la cafea”.

Seara, dacă a văzut că nu m-a cucerit, mi-a scris:

”Bună seara ce mai faceți dmn OANA??”

În weekend și-a încercat din nou norocul:

”Bună ce mai faci?? O Duminică plăcută te pup”

Vasăzică, deja eram prieteni, s-a schimbat tonul… Dar a venit 1 decembrie și:

”De ziua națională vă urez la mulți ani multă sănătate la familie și petrecere frumoasă”. (Cu verzale, că doar era sărbătoare!)

Pe urmă, mi-a dat lovitura de grație:

”Poate ântro zi când aveți timp putem să bem o cafea âmpreună? Miar face multă plăcere să vorbim dacă nu vă supărați vă pup și servici ușor dna eu sânt Gabi cu taxiul”

Când juma de viață ai făcut corectură și dai peste un Prince Charming d-ăsta, cum naiba să nu dai pe spate?!

”Lucrați și sâmbătă și duminică dacă naveți timp acum vorbim mai târziu stau până la 4 dim la tv vă pup”

Ca să vezi ce face televizorul din om!

Până la urmă, nu m-a lăsat inima, i-am răspuns… că sunt un om ocupat și că își pierde timpul scriindu-mi. A înviat pe loc.

”Sânteti deosebit de drăguță simpatică plină de viață miați plăcut f mult vă spuneam demult dar mia fost așa să nu vă supărați mam gândit mult la dvs dar acum am avut curajul să vă spun și cred că nu va supărați vă sărut”

A urmat o avalanșă:

”Pot să vă mai dau vreodată msj dna scumpă și frumoasă??”

”Să știți dna Oana că VĂ IUBESC F MULT chiar dacă nu aveți timp să ne vedem vă sărut.” Etc.

De Crăciun, ca un om civilizat ce sunt, i-am răspuns la urări, din nefericire… A reacționat imediat:

”Âți mulțumesc mult ptr mesaj și poate că ântro zi frumoasă miai accepta invitație îmi placi f mult ești f drăguță o Duminică plăcută și multă sănătate și ce âți dorești tu Te sărut dulce Gaby.”

”Te iubesc f mult și nu exagerez cu nimic”

Nu vă mai plictisesc, au mai fost câteva zeci de mesaje, în care Gabriel, aka Gaby, și-a strigat iubirea cum a știut el mai bine, așa, fără cratime (n-am rezistat și le-am pus eu), fără virgule și fără acord între subiect și predicat. Și cu î din a peste tot. A devenit faimos în cercul meu de prieteni (nah, n-am putut să mă abțin!) și mai ales de prietene, care, parțial, chiar m-au invidiat. Până într-o zi, când karma m-a lovit nemilos:

”Bună Daniela o zi bună și multă sănătate Te iubesc”

Stupefacție maximă! După ce mi-am revenit din râs, cuprinsă de gelozie, i-am replicat ironic:

”:D 😀 😀 Mai scrie-i o dată, mesajul tău nu a ajuns la Daniela!”

După două minute, mai primesc un mesaj:

”Bună Daniela o zi bună și multă sănătate Te iubesc”

Siderată, am rămas cu ochii țintuiți în ecran, când a mai venit unul:

Mii de scuze iubire team botezat nu cu intenție te iubesc f mult servici ușor Oana”

Eh, acum pot să plec liniștită în vacanță. V-am spus că, între timp, m-a botezat Onița?

58 de comentarii

  1. Mare lucru dragostea şi mai ales, asociată cu tehnologia.Că pe vremea mea, nu erau atîtea telefoane ş-i scriam la fată cîte cinci, şase scrisori pe zi.Cea mai lungă a fost de 27 de pagini.I-am pus două timbre de 55 de bani, să n-am probleme cu poşta.Si n-am avut, că m-au premiat.Mi-au dat, gratis, 25 de timbre.
    Săraca fată, îndrăgostită şi ea, n-avea timp de învăţat din cauza scrisorilor mele.De altfel a şi picat la primul examen şi după ce mi-a făcut morală tatăl ei, m-am liniştit.I-am scris numai cîte o scrisoare pe zi.
    Le are şi acum şi ne mai distrăm citindu-le.
    Deci, s-ar putea să fie şi la voi de durată.Nu dispera.
    Bine ai revenit!

    Apreciat de 3 persoane

  2. Gaby+Oana=Daniela? Oh, my G.O.D! 😀
    Gata, mi-am făcut de cap, acu-s serioasă: Oana dragă, unele dintre mesajele care respectă toate regulile, normele, legile etc. gramaticii încep de obicei aşa: „stimate client, vă reamintim că factura…”. Acu’ spune tu, nu mai bine cu „bună dim dmn Oana sânteţi drăguţă şi eu mam ândrăgostit?”.
    Dincolo de toate, Gaby iz ză best!

    Mă bucur că ne-ai mai scris. Nu-ţi mai spun, o ştii deja: mi-a fost dor de tine.

    Apreciat de 3 persoane

  3. Fosta-i lele.Care tip, că acum nici să mai scriu nu mai pot, că-mi tremură mîinile şi nu mai înţeleg nici eu ce am scris.
    Mi-am notat ceva într-o zi, dar cînd am găsit bileţelul n-am reuşit să descifrez.Mi-am zis că am noroc că este un cabinet medical în apropiere, dar nici doctorul n-a reuşit să descifreze, măcar că el e obişnuit cu cuneiforme.
    Noroc că tastatura are litere standard.
    Baiul e, că nu pot lua PC-ul cu mine, iar la telefon literele sînt atît de mici că ating şi altele de-mi ies minuni.Imi vine să dau cu el de pămînt.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Mie mi-a făcut o prietenă legătura cu un agramat din ăsta. Ce s-o fi gândit ea, decât singură, mai bine să mă bage cineva în seamă, chit că nu avem nimic în comun :)) Pe lângă faptul că îmi irita ochii cu mesajele lui, eu fiind ”grammar nazi” de felul meu, m-am trezit și cu un mesaj pentru Laura, după atâtea mesaje în care mi-a nimerit numele. Scuza lui: a dat unui prieten telefonul să scrie mesajul :))
    Ce să zic, m-am distrat și eu un pic, dar totuși, prietenii bine intenționați ar face bine să-și vadă de viața lor de acum înainte 😛 🙂

    Apreciat de 2 persoane

  5. Buna draga mea Oana 😘
    Am patit si eu ceva de genul–In loc de Ileana sa fie…A…sau M… 😁
    Vacanta placuta! Imi pare tare rau ca nu am reusit sa ne vedem. Am fost mereu prinsa cu treaba. Pe 12 Septembrie am avion spre Canada. Voi fi la aeroport otopeni pe la ora 10, sper sa vad macar cativa din voi. Poate in martie, la intoarcere o sa am timp mai mult sa pot sta in Bucuresti doua trei zile. Numai bine fata frumoasa ☕😘 !

    Apreciat de 2 persoane

  6. Oana Pantazi , daca te hotarasti sa te mariti cu taximetristu’ , jur ca vin la cununia voastra , cu conditia s-a faci public acest fapt , eventual si Oficiul de stare Civila unde vei celebra fericitul eveniment , plus ziua in care iti vei pune pirostriile sau , macar carciuma unde va avea loc …” masa si darul ” 🙂 ! Imi place tipul { stai linistita ca nu ti-l iau } mai ales dupa chestia cu 1 Decembrie : si romantic si…patriot { adica cultura cat cuprinde } , unde crezi dumneata ca , la varsta pe care-o declari { dracu-o crede } , mai ai norocul de-o asemena pleashca !?! In plus de asta , gandeste-te doar la avantajele de care vei beneficia { afara de acela de-a avea in sfarsit sansa , de-a deveni o…doamna } : 1] masina la dispozitie … 2] sofer propriu si personal plus ca , acesta fiind angajat la dumneata full time , va avea grije sa-ti faca „plinul ” INTOTDEAUNA , asta ca sa nu-ti mai amintesc de faptul ca , inclusiv ” instalatia ” ti-o va curatza dupa fiecare cursa . 😀 😀 😀 Ce sa mai adaug in afara d e faptul ca vei devenii in sfarsit femeie de casa … poate doar : CASA DE PIATRA … DOINITA !!!!!!!!!!!! 😎 ”Mii de scuze iubire team botezat nu cu intenție te iubesc f mult servici ușor Oana” 😕 P.S. Ai grije ca , mai sant doar cateva zile si , va trebuii sa va reuniti { a cazut deja … intentia ? } , macar aia care ati fost si anul trecut deci nu uita : POZE DE LA LOCUL FAPTEI !

    Apreciat de 2 persoane

  7. Mamăăăă! Ce face Xanaxul dintr-o obsesiv compulsivăăă! Găbiță ala e real sau doar așa, o producție a neuronilor tai? Ce ai fată cu baiatu’, Dănuța tatii, ca doar tu ai declanșat toată criza? Singură recunoști că “(…) Mintea mea clocește permanent scenarii, teorii ale conspirației sau… (…)” Daca tu l-ai băgat și pe taxi driverul ăla într-un scenariu, cu gândul la De Niro, din care săracu Gabi nu mai poate ieși? Du-te rapid in concediu, clătește-ți neuronu, lasa-l dracu de Xanax, baga niște ouzo, tsipuro si Metaxa la greu, că-ti trece! Și, Dana dragă, trimite-I poze cu tine de la plajă (asta înainte de a se revărsa Egeea sau Mditerana) și să vezi curse gratis pană în Pipera! Hai că te învăț de bine!

    Apreciat de 2 persoane

  8. Asa sunteti voi toate „Evele”, perfectioniste ! Musai sa gasiti cumva nod în papura ! Daca bietul „Adam”, (in situatia de fata Gabi) într-un moment de pierdere a reperului si orientarii printre multimea pomilor din gradina, a gresit din nebagare de seama „pomul”, poate lipsit de GPS, culcându-se linistit la umbra lui deasa, imediat va transformati în Lilith, si din marea dragoste si pasiune de la prima întâlnire romantica, provocati un razboi misandrin, care nu mai da Domnul sa se sfârseasca.
    Sa ai o seara faina, o saptamâna vesela si o vacanta de vis, mai ceva decât în Paradis, draga Oana !

    Apreciat de 3 persoane

  9. waw lipsas tasta semn exclamatoriu, pierut aiurea, nu ofer recompensa…. la a treia tastatura anul asta…. n-ai timp, vaz, mai mult, ii compatimesc pe admiratorii tai, care nu stiu de ce se bucura, de s-or bucura ei cumva, tu simti asta? 2. desi ai o groaza de comentarii, pe care voi sta sa le citesc , pentru ca acolo unde se merita, tcmai ele ascund untul si mierea….. nu te-am cautat de bune si de rele, adica scorul pe bloguri, am remarcat mai daunaxzi ca esti cautata, eu inca nu m-am dumerit de ce, si tocma asta caut. fara sa te „invinovatesc” pentru asta cu ceva 😀 sint un devorator de bloguri si asta-mi place, daca-mi place ceva…

    Apreciat de 2 persoane

    • Bine ai venit! Ei, te-ai lămurit de ce sunt căutată? 😊 Sincer, singurul lucru care mă interesează e să scriu pentru mine și prietenii mei. Dacă le aduc un zâmbet pe buze, e tot ce contează. Din păcate, nu mai am timp să scriu și nici să citesc celelalte bloguri, asta mă doare cel mai mult…

      Apreciat de 1 persoană

    • A trecut ceva de când mi-ai scris… Abia acu’ văzui, iertare! Auzi la el, ce are băiatul?! Dacă ai fi în locul meu, tu l-ai lua? 😃
      Apoi, fată bătrână nu am cum să fiu… din mai multe motive. Unul dintre ele: nu am pisici.
      Și-apoi, nu mai am de gând să mă mărit. În caz că… o să te cer pe tine, cel puțin scrii corect! 😃
      Sărbători fericite!

      Apreciat de 1 persoană

      • nu va certati nu aveti motive serioase amindoii sinteti Munti de oameni ce puteti face aducere ori a transforma cu un pic din felul vostru de a fi numai sa vretii si din felul nostru

        Apreciază

Lasă un comentariu