Aveţi nevoie de ceva? Apelaţi la mine!


Se zice că, atunci când îţi pierzi unul dintre simţuri, se dezvoltă un altul şi aşa îţi descoperi noi abilităţi şi resurse de a funcţiona normal. Minciună! Eu întâi am început să nu mai văd de aproape. După aia, m-a părăsit vederea la distanţă şi, în scurt timp, am şi surzit. În toată drama asta, am găsit însă şi o chestie bună – de multă vreme nu m-am mai distrat aşa la televizor. În plus, acum nu mă mai sperie pe stradă claxoanele şoferilor pe care nu îi văd. Ca să nu mai spun că mi-am făcut şi o mulţime de prieteni, pentru că, de câte ori văd pe cineva făcând cu mâna de la distanţă, îi răspund cu entuziasm. Nu vreau să risc să mă considere lumea o încrezută… Nici simţul olfactiv nu mai e ce-a fost, de, deh, fumez ca turcii, dar încă mă bazez pe cel tactil, pe care însă, vă spun din experienţă proprie, nu e bine să-l foloseşti prin mijloacele de transport în comun, dacă n-ai nimerit bara din prima.

Paradoxal, în pofida atâtor neajunsuri, resuşesc să ajung întreagă acasă în fiecare zi, noroc cu traseul rutinier pe care îl am. De la o vreme însă, de când ne-au desfiinţat Mega Image-ul din zonă pe motiv de bulină roşie, a trebuit să-mi lungesc traseul cu o staţie, şi asta mă scoate din minţi, fiindcă magazinul de la Tineretului nu mi-e aşa de cunoscut şi trebuie să mă învârt de nebună printre rafturi pentru orice răhăţel. Iar dacă nu am ochelarii la mine, mă duc degeaba. Exact cum s-a întâmplat ieri.

Eram în metrou, mai aveam o staţie până la Unirii, când îmi sună telefonul. N-am ce face şi răspund.

Oana, te pup! Ce faci, eşti pe drum?

Iar n-am ce face şi sunt sinceră:

Da, mă îndrept spre casă…

Auzi? Te superi dacă te rog ceva?

Toată viaţa mea mi-am dorit să răspund cu un NU apăsat la întrebarea asta, dar…

Nu, de ce să mă supăr?

Nu vrei tu să cobori la Tineretului, să-mi iei şi mie ceva din Mega?

Ah, m-ai omorât, tocmai de asta n-aveam chef… Zi ce vrei să-ţi iau!

Nişte ceară depilatoare…

Poftim?! Individo, ai înnebunit?! Credeam că ceri şi tu, ca oamenii, o pâine, ţigări, o vodkă, un sac de cartofi… Dar cearăăăăă depilatoare? Ce, nu mai poţi ieşi din casă din cauza pilozităţii? N-ai un Bic pe-acolo, o maşină de tuns iarba, ceva?

Bine, mă, atât te rog şi eu o dată şi tu ce faci? Mă refuzi…

Na, dacă m-a luat la sentiment, m-am înmuiat.

Hai, zi repede de care vrei!

Aaaaa, păi nu ştiu cum îi zice, că am aruncat cutia. Dar aia mi s-a părut cea mai bună. E o cutie aşa mai închisă la culoare şi are desenat pe etichetă o siluetă de gagică. N-ai cum să greşeşti.

Sesujpg

M-am dus, ce naiba era să fac? Şi dacă tot am intrat în magazin, am mai cumpărat câte ceva şi pentru mine: margarină în loc de unt tartinabil, iaurt cu 0 grăsimi în loc de d-ăla normal, conserve de caracatiţă în loc de ton… Oricum, ţinând cont de faptul că nu aveam ochelarii la mine, m-am descurcat onorabil, aş zice. Între timp, mă sună iar prietena mea.

Ai găsit?

Femeie, lasă-mă uşor, că n-am ochelarii la mine! Mă pui acum să caut cutii cu siluete de muieri pe ele!

În timp ce vorbeam, zăresc un raft plin de cutii de-alea, înhaţ una şi mă îndrept satisfăcută spre casa de marcat.

Na, că ţi-am găsit! Ţi-o aduc diseară… Hai, pa, că trebuie să plătesc!

Am ajuns acasă şi a venit şi seara. Pe la 8, mă sună prietena mea, impacientată.

Aloooo! Păi ce faci, dragă, n-ai zis că vii la mine?

Am zis, dar nu mai pot…

De ce? Nu aşa ai promis?

Păi, să vezi că… n-o mai am.

Cum n-o mai ai?! Ai înnebunit? Io mâine trebuie să fiu undeva şi n-o să mă duc aşa, arătând ca femeia munţilor! Ce-ai făcut cu ea?

— …

Zi, dom’le, ce-ai făcut cu ea!

Am… consumat-o!

Cum ai consumat-o?

Uite-aşa… Pe pâine cu unt. Era de… brad.

Miere

22 de comentarii

  1. De data asta ai trecut printr-o situatie chiar fericita. Ma intreb cum ar fi fost daca ai fi luat pentru tine ceara depilatoare in loc de miere… ca de par pe limba n-am mai auzit! 😀 Uite d-asta mie nu-mi lipsesc ochelarii nici cand dorm. 😀

    Apreciat de 1 persoană

  2. „Nici simţul olfactiv nu mai e ce-a fost, de, deh, fumez ca turcii, dar încă mă bazez pe cel tactil, pe care însă, vă spun din experienţă proprie, nu e bine să-l foloseşti prin mijloacele de transport în comun, dacă n-ai nimerit bara din prima” . Chiar ar fi nasol :))

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ce fel de amic poate fi acela care, pe langa ca iti cere sa-i faci vreo cumparatura, iti mai solicita si cu nonsalanta sa-i duci produsul dorit la domiciliu?… Nu am gresit cand am hotarat ca prietenia si lipsa bunului simt sunt incompatibile… Asa mi-am eliminat din ,,stoc,, o multime de ,,amici,, … Spre nemarginita liniste interioara si eliberare de stres… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu